Stichting Brandstofverlies start proces tegen autofabrikanten

Martijn Roede Martijn Roede

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • Laszlo Mogyorossy

    Tegen de fabrikanten ???
    Fabrikanten doen NIETS verkeerd, ze meten het brandstofverbruik volgens 70/220/EG onder toezicht van een door de EG erkende test-instantie .Ze kunnen en mogen geen andere cijfers publiceren .
    Is het de stichting niet meer te doen om het inschrijfgeld ?

  • Nanda

    Volgens mij komt het meeste brandstofverlies toch echt door onzuinig reiden…In de zomer red ik het door de fabriek opgegeven verbruik van 1:22 voor mijn Renault Twingo gewoon, in de winter is het 1:21, ben er zeer tevreden over en voel me absoluut niet misleid. Misschien moeten mensen bij een groot verschil eerst eens naar hun reistijl gaan kijken.

  • Rene

    Wat een vreemde actie. Mijn Peugeot rijdt gemiddeld zuiniger dan de fabrieksopgave. Dit wordt op de site als onvolledige informatie gemeld. Moet volgens stichting brandstofverlies zelfs de waarden corrigeren/manipuleren? Moet niet gekker worden…..