‘Saab-garantie vervalt’

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • Jeroen Rosier

    Nooit gehoord van het conformiteitsbeginsel? in Nederland blijft de verkoper (de Saab-dealer dus) gewoon aansprakelijk, zelfs na de garantieperiode.

  • Ronald van Lankveld, Fleet & Mobility Consultancy

    Toch zal het lastig worden voor zakelijke klanten die garantie willen claimen. Hoewel ook hier het conformiteitsbeginsel geldt, is er geen sprake van de omgekeerde bewijslast die wel geldt voor een consument. De zakelijke Saab klant en de Saab dealer zullen de grootste problemen ervaren indien de fabrieksgarantie komt te vervallen.

  • F.Erich

    Zie het bericht van deze week over “garantieblijft” Ook wanneer u de auto onderbrengt bij een merkonafhankelijk onderhoudsbedrijf, blijft uw garantie onverminderd van kracht. Want zekerheid blijft, altijd!

    Garantieblijft.nl is voor de automobilist die keuzevrijheid hoog in het vaandel heeft staan. Voor de automobilist die kiest voor vertrouwen, transparantie en vakkundig onderhoud. Voor een fabrieksgarantie die zeker is, altijd!

  • Ronald van Lankveld, Fleet & Mobility Consultancy

    @F.Erich: garantieblijft.nl is een commercial van The Allwaysbemobile company die de consument informeert over de fabel dat de garantie vervalt bij onderhoud door een, niet door de fabrikant erkende, reparateur. Ik geloof niet dat zij de garantie overnemen als er niets te claimen valt bij een failliete autofabrikant.