Nieuwe doorstart Spyker onder druk: curator eist miljoenen

Spyker • De curator overweegt mede-oprichter Victor Muller aan te klagen voor faillissementsfraude.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Spyker
(Foto: Spyker)

Curator Dennis Steffens heeft een claim van 3,1 miljoen euro neergelegd bij het bedrijf Spyker Ltd., het bedrijf van waaruit oprichter Victor Muller een doorstart wil maken. Volgens de curator heeft het bedrijf onterecht de opbrengsten geïncasseerd die vrijkwamen bij de verkoop van goederen van het gefailleerde Spyker Services.

Dat schrijft de curator in het meest recente faillissementsverslag.

Ook blijkt de curator een claim van ruim 1,1 miljoen euro te hebben neergelegd bij de Luxemburgse autobouwer Milan Moradi. Dat bedrijf zou op onjuiste wijze de volledige voorraad van Spyker Services en een Spyker-auto hebben overgenomen.

De curator leek eerder een deal te hebben getroffen met Muller, maar die komt volgens de curator de afspraken uit de deal niet na. Steffens schrijft nu de druk op te voeren door middel van het neerleggen van claims. Ook verwijt hij Muller paulianeus handelen; hiervoor zou hij Muller voor de rechter kunnen dagen.

‘Kan echt niet’

“Dat voorraden en auto’s van Spyker Services zijn verkocht terwijl Spyker Ltd. de centen heeft opgestreken kan echt niet. De bal ligt nu bij Victor. Hij moest allang betalen, en nu nog veel meer”, zegt de curator tegen RTLZ.

Muller vond de afgelopen jaren nieuwe Russische investeerders voor Spyker. Maar als gevolg van de oorlog in Oekraïne zouden deze investeringen niet geëffectueerd kunnen worden.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Nieuwe doorstart Spyker onder druk: curator eist miljoenen | Automotive Online

Nieuwe doorstart Spyker onder druk: curator eist miljoenen

Spyker • De curator overweegt mede-oprichter Victor Muller aan te klagen voor faillissementsfraude.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Spyker
(Foto: Spyker)

Curator Dennis Steffens heeft een claim van 3,1 miljoen euro neergelegd bij het bedrijf Spyker Ltd., het bedrijf van waaruit oprichter Victor Muller een doorstart wil maken. Volgens de curator heeft het bedrijf onterecht de opbrengsten geïncasseerd die vrijkwamen bij de verkoop van goederen van het gefailleerde Spyker Services.

Dat schrijft de curator in het meest recente faillissementsverslag.

Ook blijkt de curator een claim van ruim 1,1 miljoen euro te hebben neergelegd bij de Luxemburgse autobouwer Milan Moradi. Dat bedrijf zou op onjuiste wijze de volledige voorraad van Spyker Services en een Spyker-auto hebben overgenomen.

De curator leek eerder een deal te hebben getroffen met Muller, maar die komt volgens de curator de afspraken uit de deal niet na. Steffens schrijft nu de druk op te voeren door middel van het neerleggen van claims. Ook verwijt hij Muller paulianeus handelen; hiervoor zou hij Muller voor de rechter kunnen dagen.

‘Kan echt niet’

“Dat voorraden en auto’s van Spyker Services zijn verkocht terwijl Spyker Ltd. de centen heeft opgestreken kan echt niet. De bal ligt nu bij Victor. Hij moest allang betalen, en nu nog veel meer”, zegt de curator tegen RTLZ.

Muller vond de afgelopen jaren nieuwe Russische investeerders voor Spyker. Maar als gevolg van de oorlog in Oekraïne zouden deze investeringen niet geëffectueerd kunnen worden.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.