‘Saab zoekt nieuwe investeerder nu Chinese moeder Evergrande wankelt’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
NEVS focust zich nu op de productie van Sango. (Foto: Sango)

NEVS, voorheen Saab, is op zoek naar een nieuwe investeerder nu de huidige eigenaar, het Chinese vastgoedconcern Evergrande, in grote financiële moeilijkheden verkeert. Zo meldt het FD. Momenteel worden er gesprekken gevoerd met mogelijke investeerders maar NEVS maakt niet bekend wie dit zijn.

NEVS (National Electric Vehicle Sweden) heeft de Saab-fabrieken in Trollhättan in 2012 gekocht en was van plan om hier elektrische auto’s te gaan bouwen voor de Chinese markt, maar dat is nooit gebeurd. Volgens NEVS-ceo Stefan Tilk functioneren de fabrieken in Zweden nu vooral als een R&D-afdeling van de autotak van Evergrande.

Het bedrijf heeft vorige maand al de helft van de 700 medewerkers moeten ontslaan en concentreert zich nu op de productie  van de Sango, een zespersoons autonoom voertuig dat als taxi of huurauto kan worden ingezet.

Schuld

Vastgoedconcern Evergrande kampt met een schuld van 300 miljard dollar (258 miljard euro) en veroorzaakte daarmee veel onrust in de financiële wereld. Het concern is één van de grootste projectontwikkelaars in China. Evergrande zou de focus op vastgoed willen verkleinen en de activiteiten in de autobranche verder willen uitbreiden. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Saab zoekt nieuwe investeerder nu Chinese moeder Evergrande wankelt’ | Automotive Online

‘Saab zoekt nieuwe investeerder nu Chinese moeder Evergrande wankelt’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
NEVS focust zich nu op de productie van Sango. (Foto: Sango)

NEVS, voorheen Saab, is op zoek naar een nieuwe investeerder nu de huidige eigenaar, het Chinese vastgoedconcern Evergrande, in grote financiële moeilijkheden verkeert. Zo meldt het FD. Momenteel worden er gesprekken gevoerd met mogelijke investeerders maar NEVS maakt niet bekend wie dit zijn.

NEVS (National Electric Vehicle Sweden) heeft de Saab-fabrieken in Trollhättan in 2012 gekocht en was van plan om hier elektrische auto’s te gaan bouwen voor de Chinese markt, maar dat is nooit gebeurd. Volgens NEVS-ceo Stefan Tilk functioneren de fabrieken in Zweden nu vooral als een R&D-afdeling van de autotak van Evergrande.

Het bedrijf heeft vorige maand al de helft van de 700 medewerkers moeten ontslaan en concentreert zich nu op de productie  van de Sango, een zespersoons autonoom voertuig dat als taxi of huurauto kan worden ingezet.

Schuld

Vastgoedconcern Evergrande kampt met een schuld van 300 miljard dollar (258 miljard euro) en veroorzaakte daarmee veel onrust in de financiële wereld. Het concern is één van de grootste projectontwikkelaars in China. Evergrande zou de focus op vastgoed willen verkleinen en de activiteiten in de autobranche verder willen uitbreiden. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.