270.000 vuiltjes in RDW-database

Redactie Redactie
• Laatste update:

De 270.000 geconstateerde foute dossiers zijn wel ieder gekoppeld aan een kenteken, maar het is onduidelijk of het voertuig nog bestaat. Daarnaast is er onduidelijkheid over de eigenaar, over de betaling van MRB en verzekering, en of er APK is verricht.
Vóór de invoering van de nieuwe wegenverkeerswet, uit de tijd dat legitimatie minder strikt was, trad er al vervuiling op. Nu alles gedigitaliseerd wordt en registers aan elkaar gekoppeld worden, blijkt deze groep als `vuiltjes` aan het oppervlak te komen.
De RDW is inmiddels een actie gestart om, indien de laatst bekende eigenaar in het systeem staat, deze aan te schrijven. De actie loopt tot en met september 2008. Indien de aangeschreven persoon niet reageert, wordt het kenteken op 1 januari 2009 geschrapt. Heeft hij de auto nog wel in bezit, maar reageert hij niet, dan zal hij – indien hij toch aan het verkeer deelneemt – bij controle waarschijnlijk beboet worden en/of een naheffing MRB krijgen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.