Aantal autodiefstallen weer gestegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVC) is dit het gevolg van een verhoogde activiteit van criminele organisaties in combinatie met te weinig gericht en adequaat optreden van politie en OM. Georganiseerde bendes kunnen hierdoor te veel hun gang gaan, aldus de AVC.
Totaal werden de eerste helft van 2002 11.681 personenauto’s, 2.201 bedrijfswagens en 766 motorfietsen gestolen. Opel en Mercedes zijn de meest gestolen personenautomerken, waarbij de gestolen Opels in 83,4% van de gevallen worden teruggevonden; bij Mercedes is dat slechts 25,8%. Gemiddeld over alle merken komt tweederde terug.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Aantal autodiefstallen weer gestegen | Automotive Online

Aantal autodiefstallen weer gestegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVC) is dit het gevolg van een verhoogde activiteit van criminele organisaties in combinatie met te weinig gericht en adequaat optreden van politie en OM. Georganiseerde bendes kunnen hierdoor te veel hun gang gaan, aldus de AVC.
Totaal werden de eerste helft van 2002 11.681 personenauto’s, 2.201 bedrijfswagens en 766 motorfietsen gestolen. Opel en Mercedes zijn de meest gestolen personenautomerken, waarbij de gestolen Opels in 83,4% van de gevallen worden teruggevonden; bij Mercedes is dat slechts 25,8%. Gemiddeld over alle merken komt tweederde terug.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.