Opnieuw minder auto’s gestolen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Volkswagen

Dat meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

In totaal zijn er vorig jaar 8.257 auto’s gestolen, terwijl dat aantal in 2016 nog op 9.179 uitkwam. Het aantal gestolen auto’s neemt de afgelopen jaren gestaag af: in 2013 ging het nog om 11.761 auto’s, in 2014 om 10.712 en in 2015 om 10.091. 

Auto’s van 4 tot 7 jaar oud worden overigens vaker gestolen dan de jongere modellen. Vooral de Audi A1 en de 1-, 3- en 5 serie van BWM en de Golf en Polo van Volkswagen zijn geliefd.

Van alle gestolen auto’s wordt zo’n 40 procent teruggevonden. Er wordt vooral veel teruggevonden in de eerste uren na de diefstal, omdat het aangifteproces de afgelopen jaren is verbeterd en veel auto’s zijn uitgerust met een track- en tracesysteem. “Politie, RDW en verzekeraars werken steeds intensiever samen bij de opsporing”, aldus Titus Visser, directeur van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Opnieuw minder auto’s gestolen | Automotive Online

Opnieuw minder auto’s gestolen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Volkswagen

Dat meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

In totaal zijn er vorig jaar 8.257 auto’s gestolen, terwijl dat aantal in 2016 nog op 9.179 uitkwam. Het aantal gestolen auto’s neemt de afgelopen jaren gestaag af: in 2013 ging het nog om 11.761 auto’s, in 2014 om 10.712 en in 2015 om 10.091. 

Auto’s van 4 tot 7 jaar oud worden overigens vaker gestolen dan de jongere modellen. Vooral de Audi A1 en de 1-, 3- en 5 serie van BWM en de Golf en Polo van Volkswagen zijn geliefd.

Van alle gestolen auto’s wordt zo’n 40 procent teruggevonden. Er wordt vooral veel teruggevonden in de eerste uren na de diefstal, omdat het aangifteproces de afgelopen jaren is verbeterd en veel auto’s zijn uitgerust met een track- en tracesysteem. “Politie, RDW en verzekeraars werken steeds intensiever samen bij de opsporing”, aldus Titus Visser, directeur van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.