Dieven pakken vaker een hybride

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Er worden steeds minder auto's gestolen. (Foto: Shutterstock)

De autodiefstalcijfers liggen in het eerste half jaar fors lager dan in dezelfde periode in 2017. Het aantal diefstallen daalde met 14 procent. Dat meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (Stavc). Wel worden er steeds meer (plug-in) hybrides gestolen. In totaal werden er 160 gestolen, 77 procent meer dan vorig jaar. Vooral de Toyota-modellen RAV-4, C-HR en Auris werden gestolen. 

Het hoogste diefstalrisico is er bij Volkswagens Polo en Golf en de BMW 3-serie. Ook de eerder genoemde Toyota RAV-4 en de Fiat 500 zijn op het ‘favorietenlijstje’ komen te staan.

Het aantal autodiefstallen daalt al jaren. “Intensieve samenwerking bij opsporing, blijvende aandacht voor preventie en de steeds toenemende connectiviteit van moderne voertuigen zijn de hoofdoorzaken dat criminelen voertuigdiefstal de rug toekeren”, aldus Titus Visser, directeur van de Stavc.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Dieven pakken vaker een hybride | Automotive Online

Dieven pakken vaker een hybride

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Er worden steeds minder auto's gestolen. (Foto: Shutterstock)

De autodiefstalcijfers liggen in het eerste half jaar fors lager dan in dezelfde periode in 2017. Het aantal diefstallen daalde met 14 procent. Dat meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (Stavc). Wel worden er steeds meer (plug-in) hybrides gestolen. In totaal werden er 160 gestolen, 77 procent meer dan vorig jaar. Vooral de Toyota-modellen RAV-4, C-HR en Auris werden gestolen. 

Het hoogste diefstalrisico is er bij Volkswagens Polo en Golf en de BMW 3-serie. Ook de eerder genoemde Toyota RAV-4 en de Fiat 500 zijn op het ‘favorietenlijstje’ komen te staan.

Het aantal autodiefstallen daalt al jaren. “Intensieve samenwerking bij opsporing, blijvende aandacht voor preventie en de steeds toenemende connectiviteit van moderne voertuigen zijn de hoofdoorzaken dat criminelen voertuigdiefstal de rug toekeren”, aldus Titus Visser, directeur van de Stavc.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.