‘Eigenaar garagebedrijf veroordeeld tot 48 maanden celstraf wegens witwassen en heling’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Shutterstock

In 2017 viel de politie binnen bij autobedrijf Ribo in Wormerveer. Bij de inval bleek dat er verborgen ruimten werden ingebouwd in auto’s, om daarmee contant geld of andere zaken te vervoeren. Bij de inval werd ook 3,3 miljoen euro aan contant geld aangetroffen. Dit was grotendeels verstopt in autobanden en werd gevonden dankzij een geldhond. Het is het grootste criminele geldbedrag dat ooit in Nederland in contanten in beslag is genomen.  

Vorig jaar april werd de 36-jarige eigenaar van het bedrijf veroordeeld tot 48 maanden celstraf wegens witwassen en heling. Het geld werd verbeurd verklaard. Deze straf is nu in hoger beroep bevestigd, meldt het Noordhollands Dagblad. Zijn jongere broer, die ook in het bedrijf werkte, werd in eerste instantie veroordeeld tot 30 maanden celstraf. In hoger beroep is hij vrijgesproken.

De monteur van het bedrijf is tot 8 maanden celstraf veroordeeld wegens witwassen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Eigenaar garagebedrijf veroordeeld tot 48 maanden celstraf wegens witwassen en heling’ | Automotive Online

‘Eigenaar garagebedrijf veroordeeld tot 48 maanden celstraf wegens witwassen en heling’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Shutterstock

In 2017 viel de politie binnen bij autobedrijf Ribo in Wormerveer. Bij de inval bleek dat er verborgen ruimten werden ingebouwd in auto’s, om daarmee contant geld of andere zaken te vervoeren. Bij de inval werd ook 3,3 miljoen euro aan contant geld aangetroffen. Dit was grotendeels verstopt in autobanden en werd gevonden dankzij een geldhond. Het is het grootste criminele geldbedrag dat ooit in Nederland in contanten in beslag is genomen.  

Vorig jaar april werd de 36-jarige eigenaar van het bedrijf veroordeeld tot 48 maanden celstraf wegens witwassen en heling. Het geld werd verbeurd verklaard. Deze straf is nu in hoger beroep bevestigd, meldt het Noordhollands Dagblad. Zijn jongere broer, die ook in het bedrijf werkte, werd in eerste instantie veroordeeld tot 30 maanden celstraf. In hoger beroep is hij vrijgesproken.

De monteur van het bedrijf is tot 8 maanden celstraf veroordeeld wegens witwassen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.