APK-vrijstelling voor oldtimers van 50 jaar en ouder definitief (update)

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Een Volkswagen Kever uit de jaren '50. (Foto: Shutterstock)

Auto’s van 50 jaar en ouder krijgen vanaf 1 januari 2021 definitief een apk-vrijstelling. Dat bevestigt Boudewijn Hamel, voorzitter van Stichting Overlegorgaan APK, aan Automotive. “De RDW heeft onlangs gecommuniceerd dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hiertoe heeft besloten”, zegt Hamel.

De vrijstelling geldt niet voor bussen en taxi’s die ingezet worden voor het vervoer van personen. De wetswijziging is tot stand gekomen dankzij het advies aan het ministerie van I&W van de Stichting Overlegorgaan APK.  

In 2014 werd de mrb-vrijstelling voor oldtimers opgetrokken van 25 jaar of ouder naar 40 jaar en ouder. De recente wetswijziging is tot stand gekomen dankzij het advies aan het ministerie van I&W van de Stichting Overlegorgaan APK. Nederland telt volgens, de laatste cijfers van het CBS uit 2018, ruim 100 duizend oldtimers van 46 jaar en ouder en het aantal oldtimers blijft groeien.

Update: Volgens woordvoerder Thérèse de Vroomen van de RDW is Boudewijn Hamel te stellig geweest dat de apk-vrijstelling voor auto’s van 50 en ouder definitief wordt op 1 januari 2021. “Het is ons streven om dat te realiseren in 2021, maar het is nog niet zeker dat dat al op 1 januari gaat gebeuren”, aldus De Vroomen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

APK-vrijstelling voor oldtimers van 50 jaar en ouder definitief (update) | Automotive Online

APK-vrijstelling voor oldtimers van 50 jaar en ouder definitief (update)

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Een Volkswagen Kever uit de jaren '50. (Foto: Shutterstock)

Auto’s van 50 jaar en ouder krijgen vanaf 1 januari 2021 definitief een apk-vrijstelling. Dat bevestigt Boudewijn Hamel, voorzitter van Stichting Overlegorgaan APK, aan Automotive. “De RDW heeft onlangs gecommuniceerd dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hiertoe heeft besloten”, zegt Hamel.

De vrijstelling geldt niet voor bussen en taxi’s die ingezet worden voor het vervoer van personen. De wetswijziging is tot stand gekomen dankzij het advies aan het ministerie van I&W van de Stichting Overlegorgaan APK.  

In 2014 werd de mrb-vrijstelling voor oldtimers opgetrokken van 25 jaar of ouder naar 40 jaar en ouder. De recente wetswijziging is tot stand gekomen dankzij het advies aan het ministerie van I&W van de Stichting Overlegorgaan APK. Nederland telt volgens, de laatste cijfers van het CBS uit 2018, ruim 100 duizend oldtimers van 46 jaar en ouder en het aantal oldtimers blijft groeien.

Update: Volgens woordvoerder Thérèse de Vroomen van de RDW is Boudewijn Hamel te stellig geweest dat de apk-vrijstelling voor auto’s van 50 en ouder definitief wordt op 1 januari 2021. “Het is ons streven om dat te realiseren in 2021, maar het is nog niet zeker dat dat al op 1 januari gaat gebeuren”, aldus De Vroomen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.