Deeltjestellers Brainbee en Mahle NMi-gecertificeerd

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De Brainbee deeltjesteller is goedgekeurd door het NMi (Foto: Brainbee)

De Brainbee PMU 400 is goedgekeurd door het Nederlands Meetinstituut en daarmee gecertificeerd voor gebruik op de Nederlands markt. Dat meldt Rocar-Tech in een persbericht.

De deeltjesteller werkt door middel van vloeistofcondensatie (cpc techniek) waarmee de ‘deeltjes’ geteld kunnen worden en niet berekent, zoals bij de dc techniek (diffusion charging), aldus de equipmentleverancier. Door de cpc techniek is de foutmarge lager, volgens het bedrijf.Lees ook onze analyse over de invoering van de verplichte deeltjesteller voor de diesel-apk.

Ook de Mahle PMU 400 deeltjesteller (eveneens met cpc techniek) is goedgekeurd door het NMi voor gebruik tijdens de apk, laat leverancier CBX Equipment weten. Eerder deze maand werd ook de deeltjesteller van Texa al door het instituut goedgekeurd. Naast deze merken zijn er ook deeltjestellers beschikbaar van onder andere Continental, TEN en VLTestVanaf 1 juli 2022 is het bij de apk verplicht een emissietester te gebruiken bij voertuigen die over een roetfilter moeten beschikken.

Het NMi zelf doet nooit uitspraken over certificeringen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Deeltjestellers Brainbee en Mahle NMi-gecertificeerd | Automotive Online

Deeltjestellers Brainbee en Mahle NMi-gecertificeerd

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De Brainbee deeltjesteller is goedgekeurd door het NMi (Foto: Brainbee)

De Brainbee PMU 400 is goedgekeurd door het Nederlands Meetinstituut en daarmee gecertificeerd voor gebruik op de Nederlands markt. Dat meldt Rocar-Tech in een persbericht.

De deeltjesteller werkt door middel van vloeistofcondensatie (cpc techniek) waarmee de ‘deeltjes’ geteld kunnen worden en niet berekent, zoals bij de dc techniek (diffusion charging), aldus de equipmentleverancier. Door de cpc techniek is de foutmarge lager, volgens het bedrijf.Lees ook onze analyse over de invoering van de verplichte deeltjesteller voor de diesel-apk.

Ook de Mahle PMU 400 deeltjesteller (eveneens met cpc techniek) is goedgekeurd door het NMi voor gebruik tijdens de apk, laat leverancier CBX Equipment weten. Eerder deze maand werd ook de deeltjesteller van Texa al door het instituut goedgekeurd. Naast deze merken zijn er ook deeltjestellers beschikbaar van onder andere Continental, TEN en VLTestVanaf 1 juli 2022 is het bij de apk verplicht een emissietester te gebruiken bij voertuigen die over een roetfilter moeten beschikken.

Het NMi zelf doet nooit uitspraken over certificeringen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.