‘Taxibedrijf verliest rechtszaak vanwege bedrog kilometerstand’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Taxibedrijf moet autobedrijf betalen vanwege tellerfraude. (foto: Shutterstock)

Vanwege een verschil tussen de opgegeven en daadwerkelijke kilometerstand van een verkochte taxi moet een taxibedrijf 2.500 euro betalen aan de koper. Dat meldt TaxiPro. Het ging om een verschil van 200 duizend kilometer.

Het gaat om een transactie die vorig jaar plaatsvond waarbij werd gesteld dat de kilometerstand 360 duizend kilometer was, waarvan de laatste 90 duizend op een nieuwe motor. Na raadpleging bij de RDW bleek dat het om 560 duizend kilometer ging. Daarmee ging het autobedrijf terug naar het taxibedrijf, maar die wilde de mindere waarde niet verrekenen waarop het autobedrijf naar de rechter stapte.

Volgens de rechter is er sprake van bedrog en dient het verschil te worden vergoed. 

Vorig jaar is er voor het eerst iemand vervolgd vanwege tellerfraude.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Taxibedrijf verliest rechtszaak vanwege bedrog kilometerstand’ | Automotive Online

‘Taxibedrijf verliest rechtszaak vanwege bedrog kilometerstand’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Taxibedrijf moet autobedrijf betalen vanwege tellerfraude. (foto: Shutterstock)

Vanwege een verschil tussen de opgegeven en daadwerkelijke kilometerstand van een verkochte taxi moet een taxibedrijf 2.500 euro betalen aan de koper. Dat meldt TaxiPro. Het ging om een verschil van 200 duizend kilometer.

Het gaat om een transactie die vorig jaar plaatsvond waarbij werd gesteld dat de kilometerstand 360 duizend kilometer was, waarvan de laatste 90 duizend op een nieuwe motor. Na raadpleging bij de RDW bleek dat het om 560 duizend kilometer ging. Daarmee ging het autobedrijf terug naar het taxibedrijf, maar die wilde de mindere waarde niet verrekenen waarop het autobedrijf naar de rechter stapte.

Volgens de rechter is er sprake van bedrog en dient het verschil te worden vergoed. 

Vorig jaar is er voor het eerst iemand vervolgd vanwege tellerfraude.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.