ANWB Verkoopservice van Autorola naar BCA

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Iede Aukema (links, directeur BCA) en Frits van Bruggen (directeur ANWB) bezegelen de deal.

Dat maakt de ANWB vandaag bekend. Bij de ANWB Verkoopservice kunnen particulieren hun auto te koop aanbieden. Ze krijgen dan binnen een dag een gegarandeerd prijsaanbod. De ANWB wil geen uitspraken doen over het aantal auto’s die via de dienst verkocht worden. 

Voor BCA betekent de samenwerking dat het weer volledig terug is op de markt van de inkoop van occasions van particulieren. In 2015 stopte BCA in Nederland met Webuyanycar, dat op dat moment een van de grootste spelers in deze markt was.

Autorola gaat door

De ANWB startte in 2010 samen met de Buitenhuis Groep een eigen Verkoopservice. In 2013 ging deze groep echter failliet; Autorola nam vervolgens het stokje over. Martin Scheper, die bij de ANWB verantwoordelijk was voor de Verkoopservice, stapte in 2014 over naar Autorola, mede om de Verkoopservice internationaal uit te rollen

Autorola Nederland-directeur Frank Tanke kijkt terug op een plezierige samenwerking, maar denkt dat het een goede zaak is dat Autorola zelfstandig doorgaat. “Wij blijven op deze markt actief. We zijn nu bezig om onze service Indicata in het platform op te nemen. Het idee is dat we dan direct kunnen zeggen waar in Europa de aangeboden occasion het meest geld waard is. Daar wordt nu hard aan gewerkt, zo hebben we recentelijk Duitsland opgenomen in Indicata. We hopen eind dit jaar een nieuw inkoopplatform te kunnen lanceren.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

ANWB Verkoopservice van Autorola naar BCA | Automotive Online

ANWB Verkoopservice van Autorola naar BCA

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Iede Aukema (links, directeur BCA) en Frits van Bruggen (directeur ANWB) bezegelen de deal.

Dat maakt de ANWB vandaag bekend. Bij de ANWB Verkoopservice kunnen particulieren hun auto te koop aanbieden. Ze krijgen dan binnen een dag een gegarandeerd prijsaanbod. De ANWB wil geen uitspraken doen over het aantal auto’s die via de dienst verkocht worden. 

Voor BCA betekent de samenwerking dat het weer volledig terug is op de markt van de inkoop van occasions van particulieren. In 2015 stopte BCA in Nederland met Webuyanycar, dat op dat moment een van de grootste spelers in deze markt was.

Autorola gaat door

De ANWB startte in 2010 samen met de Buitenhuis Groep een eigen Verkoopservice. In 2013 ging deze groep echter failliet; Autorola nam vervolgens het stokje over. Martin Scheper, die bij de ANWB verantwoordelijk was voor de Verkoopservice, stapte in 2014 over naar Autorola, mede om de Verkoopservice internationaal uit te rollen

Autorola Nederland-directeur Frank Tanke kijkt terug op een plezierige samenwerking, maar denkt dat het een goede zaak is dat Autorola zelfstandig doorgaat. “Wij blijven op deze markt actief. We zijn nu bezig om onze service Indicata in het platform op te nemen. Het idee is dat we dan direct kunnen zeggen waar in Europa de aangeboden occasion het meest geld waard is. Daar wordt nu hard aan gewerkt, zo hebben we recentelijk Duitsland opgenomen in Indicata. We hopen eind dit jaar een nieuw inkoopplatform te kunnen lanceren.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.