RDW neemt tellercontrole over van NAP

Redactie Redactie
• Laatste update:

“De controle op juistheid van kilometerstanden komt hiermee terecht waar hij thuishoort: bij de overheid”, aldus NAP-voorzitter Dik Dekker. Naar verwachting is in 2012 de wet aangenomen die het terugdraaien van kilometertellers strafbaar maakt. Naleving hiervan moet door een overheidsinstantie gebeuren.

De overheid neemt de kosten voor de fraudebestrijding over. De consument zal via de kentekenregistratie hiervoor betalen. In België, waar dit al gebeurt, bedragen die kosten ongeveer zes euro.

“Mission accomplished voor NAP”, zegt bestuurslid Wijnand de Geus. “Onze grootste taak wordt vanaf 2012 door de RDW uitgevoerd.” Stichting NAP blijft wel verantwoordelijk voor het beheer van het label.

Naar schatting heeft ongeveer 5% van de auto’s in Nederland een teruggedraaide kilometerteller. De economische schade voor consument, bedrijfsleven en overheid bedraagt tussen de 100 en 500 miljoen euro per jaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

RDW neemt tellercontrole over van NAP | Automotive Online

RDW neemt tellercontrole over van NAP

Redactie Redactie
• Laatste update:

“De controle op juistheid van kilometerstanden komt hiermee terecht waar hij thuishoort: bij de overheid”, aldus NAP-voorzitter Dik Dekker. Naar verwachting is in 2012 de wet aangenomen die het terugdraaien van kilometertellers strafbaar maakt. Naleving hiervan moet door een overheidsinstantie gebeuren.

De overheid neemt de kosten voor de fraudebestrijding over. De consument zal via de kentekenregistratie hiervoor betalen. In België, waar dit al gebeurt, bedragen die kosten ongeveer zes euro.

“Mission accomplished voor NAP”, zegt bestuurslid Wijnand de Geus. “Onze grootste taak wordt vanaf 2012 door de RDW uitgevoerd.” Stichting NAP blijft wel verantwoordelijk voor het beheer van het label.

Naar schatting heeft ongeveer 5% van de auto’s in Nederland een teruggedraaide kilometerteller. De economische schade voor consument, bedrijfsleven en overheid bedraagt tussen de 100 en 500 miljoen euro per jaar.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.