Volkswagen ID.2all gaat minder dan 25 duizend euro kosten

Elektrisch • Het merk werkt ook aan een elektrische auto van onder de 20 duizend euro.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Volkswagen)

Volkswagen heeft deze week de conceptauto ID.2all onthuld. De elektrische auto geldt als voorproefje van een nieuwe EV die minder dan 25 duizend euro gaat kosten, zo meldt het bedrijf.

Volkswagen verwacht de productieversie, die wordt gebouwd op het MEB-platform en een bereik heeft van 450 kilometer, in 2025 te presenteren. In 2026 komt de auto op de markt. Het betaalbare model past in een trend, recent verlaagde Volkswagen de prijs van de ID.3 in reactie op de prijsverlaging bij Tesla.

De ID.2all wordt het eerste MEB-voertuig met voorwielaandrijving en zal de beschikking hebben over een 226 pk sterke elektrische aandrijflijn.

De ID.2all is een van de tien nieuwe elektrische modellen die Volkswagen tot 2026 introduceert. Dit jaar kunnen we kennismaken met de nieuwe ID.3, de ID.Buzz met lange wielbasis en de ID.7. In 2026 volgt een compacte SUV. Daarnaast werkt het merk aan een nog goedkopere elektrische auto van minder dan 20 duizend euro.

Volkswagen streeft in Europa naar een elektrisch marktaandeel van 80 procent.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.