Dealerholdings hebben meeste vertrouwen in BYD

Top 60 • Dat blijkt uit de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60, die donderdag wordt gepresenteerd op het Automotive Dealerholdingseminar bij Move (Pon) in Amsterdam.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De De Atto3. (Foto: BYD)

Van alle nieuwe toetreders op de Europese en Nederlandse markt maakt BYD de meeste kans van slagen. Dat denken de dga’s en ceo’s van de grootste dealerholdings van Nederland. Lynk & Co en Polestar maken de top drie compleet.

Dat blijkt uit de nieuwe Dealerholding Top 60, die aanstaande donderdag wordt gepresenteerd op het Automotive Dealerholdingseminar. In de Top 60 is een grote dealerenquête opgenomen. De dealers hebben onder meer de kans op succes van de 28 nieuwe toetreders beoordeeld. Zij kregen de vraag voorgelegd welke merken in hun ogen het meeste kans op succes hebben. Onderstaand staat de top 5.

Merk            Vertrouwen
BYD                74,19%
Lynk & Co     70,97%
Polestar         61,29%
MG                 48,39%
NIO                45,16%
Bron: Automotive Dealerholding Top 60.

Het Automotive Dealerholdingseminar vindt dit jaar plaats bij Move, het hoofdkantoor van Pon in Amsterdam. Sprekers zijn Tjeerd Tuitel, managing director van Pon Retail, en de Amerikaanse ex-dealer en salesgoeroe David Spisak. Ook wordt de Top 60 gepresenteerd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.