‘Stellantis kan grote vraag naar Fiat 500 niet aan vanwege chiptekort’

Chiptekort • Het concern probeert dit jaar 90 duizend stuks te produceren, maar weet niet zeker of dat ook gehaald zal worden.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Stellantis kan de grote vraag naar de nieuwe Fiat 500 niet aan vanwege chiptekorten. (Foto: Stellantis)

Stellantis kan de productie van de nieuwe Fiat 500 makkelijk verdubbelen of verdrievoudigen, maar vanwege het chiptekort kan het de capaciteit niet verhogen, Zo meldt ceo Carlos Tavares, aldus Automotive News Europe.

Volgens Stellantis heeft de nieuwe Fiat 500 een ‘enorm verkooppotentieel’ en is de compacte elektrische auto vooral in de grote steden populair. Het concern heeft over de eerste afgelopen zeven maanden ruim 37 duizend exemplaren van het nieuwe model verkocht; een stijging van 65 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Stellantis wil de productie wel verhogen, maar vanwege chip- en onderdelentekort is dat niet haalbaar. De Fiat 500 werd ook in de laatste Jato cijfers al genoemd als de bestverkochte BEV en geniet al langer van een grote populariteit in Europa.

Per dag

De auto wordt geproduceerd bij de Italiaanse fabriek Mirafiori waar de productie op dit moment rond de 360 stuks per dag is. Dat komt neer op z’n 80 duizend per jaar, terwijl de maximale output op jaarbasis op 100 duizend ligt, mits alle onderdelen en chips voorradig zijn. Behalve de elektrische Fiat 500, worden hier ook drie modellen gebouwd voor Maseratti.  

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Stellantis kan grote vraag naar Fiat 500 niet aan vanwege chiptekort’ | Automotive Online

‘Stellantis kan grote vraag naar Fiat 500 niet aan vanwege chiptekort’

Chiptekort • Het concern probeert dit jaar 90 duizend stuks te produceren, maar weet niet zeker of dat ook gehaald zal worden.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Stellantis kan de grote vraag naar de nieuwe Fiat 500 niet aan vanwege chiptekorten. (Foto: Stellantis)

Stellantis kan de productie van de nieuwe Fiat 500 makkelijk verdubbelen of verdrievoudigen, maar vanwege het chiptekort kan het de capaciteit niet verhogen, Zo meldt ceo Carlos Tavares, aldus Automotive News Europe.

Volgens Stellantis heeft de nieuwe Fiat 500 een ‘enorm verkooppotentieel’ en is de compacte elektrische auto vooral in de grote steden populair. Het concern heeft over de eerste afgelopen zeven maanden ruim 37 duizend exemplaren van het nieuwe model verkocht; een stijging van 65 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Stellantis wil de productie wel verhogen, maar vanwege chip- en onderdelentekort is dat niet haalbaar. De Fiat 500 werd ook in de laatste Jato cijfers al genoemd als de bestverkochte BEV en geniet al langer van een grote populariteit in Europa.

Per dag

De auto wordt geproduceerd bij de Italiaanse fabriek Mirafiori waar de productie op dit moment rond de 360 stuks per dag is. Dat komt neer op z’n 80 duizend per jaar, terwijl de maximale output op jaarbasis op 100 duizend ligt, mits alle onderdelen en chips voorradig zijn. Behalve de elektrische Fiat 500, worden hier ook drie modellen gebouwd voor Maseratti.  

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.