CAO Autobedrijf: Iedereen 5 mei vrij, behalve verkopers

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Tijdens het feest gaat de verkoop gewoon door (Foto: Shutterstock)

Het principeakkoord dat Bovag en vakbonden op 17 maart hebben gesloten voor de cao voor het Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf is omgezet in een definitieve cao. Dat maakt Bovag bekend. De achterban van vakbonden stemde 30 april in met het gesloten akkoord, nadat de Bovag-leden dit eerder al deden. De cao gaat met terugwerkende kracht in op 1 april 2022.

Toeslag

Dit houdt onder andere in dat 5 mei voortaan een vaste vrije dag is, al vanaf dit jaar. Dit geldt voor alle medewerkers, behalve voor verkopers. Medewerkers die op 5 mei moeten werken, krijgen een toeslag van 85 procent; of er moet in dezelfde of de week erop een betaalde vrije dag worden gegeven. Voor medewerkers van autoverhuurbedrijven, autowasbedrijven, rijwielstallingen en brandstofverkooppunten geldt een toeslag van 35 procent.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

CAO Autobedrijf: Iedereen 5 mei vrij, behalve verkopers | Automotive Online

CAO Autobedrijf: Iedereen 5 mei vrij, behalve verkopers

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Tijdens het feest gaat de verkoop gewoon door (Foto: Shutterstock)

Het principeakkoord dat Bovag en vakbonden op 17 maart hebben gesloten voor de cao voor het Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf is omgezet in een definitieve cao. Dat maakt Bovag bekend. De achterban van vakbonden stemde 30 april in met het gesloten akkoord, nadat de Bovag-leden dit eerder al deden. De cao gaat met terugwerkende kracht in op 1 april 2022.

Toeslag

Dit houdt onder andere in dat 5 mei voortaan een vaste vrije dag is, al vanaf dit jaar. Dit geldt voor alle medewerkers, behalve voor verkopers. Medewerkers die op 5 mei moeten werken, krijgen een toeslag van 85 procent; of er moet in dezelfde of de week erop een betaalde vrije dag worden gegeven. Voor medewerkers van autoverhuurbedrijven, autowasbedrijven, rijwielstallingen en brandstofverkooppunten geldt een toeslag van 35 procent.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.