ACM akkoord met overname Auto Palace-vestigingen door Stern

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Stern neemt de Auto Palace vestigingen in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijk over van Broekhuis Groep. (Foto: Auto Palace Groep)

Dealerholding Stern mag vier dealervestigingen in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijk overnemen van Broekhuis Zwolle. Dat heeft Autoriteit Consument en Markt (ACM) bekendgemaakt. 

Stern wordt door deze overname in Drenthe en Overijssel dealer van de Stellantis-merken Peugeot, Opel, Fiat, Alfa Romeo, Jeep en van Mitsubishi. Stern is in Groningen en Drenthe al actief met de merken Opel, Mitsubishi en Kia. De mobiliteitsholding voert momenteel gesprekken met importeur Hyundai Motor Nederland om ook Auto Palace-merk Hyundai te mogen blijven voeren in Emmen en Hoogeveen. De overname is mede het gevolg van de netwerkstrategie van Stellantis, aldus Stern.Stern heeft 4 Autopalace vestigingen van Broekhuis Groep gekocht.

Broekhuis staat op plek 3 in de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60 gevolgd door Stern dat positie 4 inneemt en onlangs zijn automotive activiteiten verkocht aan de Zweedse dealerholding HedinBestel de nieuwe Dealerholding Top 60 hier.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.