Pala hernoemt Broekhuis BMW-dealerbedrijven tot Oostland, ACM akkoord met overname

Pala • BMW heeft in Nederland nog 8 dealercontractanten over.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Broekhuis)

De Autoriteit Consument & Markt heeft geen bezwaren tegen de overname van de BMW-dealerbedrijven van Broekhuis door Pala Group. Dat meldt de ACM. De bedrijven gaan verder onder de naam Oostland, zo blijkt uit KvK-meldingen.

Eind april nam Pala de BMW-activiteiten over van Broekhuis. Pala Group groeit van 9 naar 13 BMW- en Mini-vestigingen, verspreid over Zuid-, Midden- en Oost-Nederland. Daarnaast voegt het BMW Motorrad toe.

De overname komt voort uit de netwerkconsolidatie die BMW Nederland momenteel doorvoert. Zo lijfde eind vorig jaar Dusseldorp de BMW-bedrijven van Autobinck in. BMW heeft in Nederland nog acht dealers. Naar verwachting blijven er uiteindelijk 5 of 6 over.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Pala hernoemt Broekhuis BMW-dealerbedrijven tot Oostland, ACM akkoord met overname | Automotive Online

Pala hernoemt Broekhuis BMW-dealerbedrijven tot Oostland, ACM akkoord met overname

Pala • BMW heeft in Nederland nog 8 dealercontractanten over.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Broekhuis)

De Autoriteit Consument & Markt heeft geen bezwaren tegen de overname van de BMW-dealerbedrijven van Broekhuis door Pala Group. Dat meldt de ACM. De bedrijven gaan verder onder de naam Oostland, zo blijkt uit KvK-meldingen.

Eind april nam Pala de BMW-activiteiten over van Broekhuis. Pala Group groeit van 9 naar 13 BMW- en Mini-vestigingen, verspreid over Zuid-, Midden- en Oost-Nederland. Daarnaast voegt het BMW Motorrad toe.

De overname komt voort uit de netwerkconsolidatie die BMW Nederland momenteel doorvoert. Zo lijfde eind vorig jaar Dusseldorp de BMW-bedrijven van Autobinck in. BMW heeft in Nederland nog acht dealers. Naar verwachting blijven er uiteindelijk 5 of 6 over.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.