Franc Krakers nieuwe directeur Oostland BMW Enschede

Personen • Krakers is sinds deze week de nieuwe vestigingsdirecteur van BMW- en Mini-dealer Oostland in Enschede.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Franc Krakers)

Franc Krakers (55) maakt na 30 jaar Volvo de overstap naar BMW als vestigingsdirecteur bij Oostland, een functie waar hij zeer vertrouwd mee is. “Ik heb in die voorbije jaren verschillende Volvo-vestigingen geleid, de laatste tien jaar die van Harrie Arendsen in Hengelo.” Oostland werd vorig jaar verkocht door Broekhuis aan Pala Group.

Vanwaar deze stap? “Ik werd vanuit Oostland benaderd met de vraag of ik hun vestiging in Enschede zou willen leiden. Dat viel ongeveer samen met de verkoop van Harrie Arendsen aan Nieuwenhuijse, waardoor ik over mijn eigen toekomst ging nadenken. Ik heb toen de keuze gemaakt om de overstap te maken, ik zie het als een mooie nieuwe uitdaging.”

Oostland-moeder Pala Group staat op plek 17 in de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60, die vorige week is verschenen. Nieuwenhuijse staat op plek 40. Bestel de uitgave hier.

Ook de affiniteit met het merk BMW speelde een grote rol in de transfer, laat hij weten aan AM. “Ik heb zelf een BMW motorfiets en heb het altijd al een mooi merk gevonden. Het zijn liefhebbersauto’s. Wat mij daarnaast aanspreekt is de keuze van de fabrikant om niet alleen voor elektrisch te gaan maar ook te blijven investeren in verbrandingsmotoren.”

Samen met zijn team heeft Krakers dit jaar als missie om de naam Oostland als BMW-dealer op de kaart te zetten in de regio Twente. “Iedereen kent ons als Broekhuis, eind dit jaar kent iedereen Oostland.”

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Franc Krakers nieuwe directeur Oostland BMW Enschede | Automotive Online

Franc Krakers nieuwe directeur Oostland BMW Enschede

Personen • Krakers is sinds deze week de nieuwe vestigingsdirecteur van BMW- en Mini-dealer Oostland in Enschede.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Franc Krakers)

Franc Krakers (55) maakt na 30 jaar Volvo de overstap naar BMW als vestigingsdirecteur bij Oostland, een functie waar hij zeer vertrouwd mee is. “Ik heb in die voorbije jaren verschillende Volvo-vestigingen geleid, de laatste tien jaar die van Harrie Arendsen in Hengelo.” Oostland werd vorig jaar verkocht door Broekhuis aan Pala Group.

Vanwaar deze stap? “Ik werd vanuit Oostland benaderd met de vraag of ik hun vestiging in Enschede zou willen leiden. Dat viel ongeveer samen met de verkoop van Harrie Arendsen aan Nieuwenhuijse, waardoor ik over mijn eigen toekomst ging nadenken. Ik heb toen de keuze gemaakt om de overstap te maken, ik zie het als een mooie nieuwe uitdaging.”

Oostland-moeder Pala Group staat op plek 17 in de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60, die vorige week is verschenen. Nieuwenhuijse staat op plek 40. Bestel de uitgave hier.

Ook de affiniteit met het merk BMW speelde een grote rol in de transfer, laat hij weten aan AM. “Ik heb zelf een BMW motorfiets en heb het altijd al een mooi merk gevonden. Het zijn liefhebbersauto’s. Wat mij daarnaast aanspreekt is de keuze van de fabrikant om niet alleen voor elektrisch te gaan maar ook te blijven investeren in verbrandingsmotoren.”

Samen met zijn team heeft Krakers dit jaar als missie om de naam Oostland als BMW-dealer op de kaart te zetten in de regio Twente. “Iedereen kent ons als Broekhuis, eind dit jaar kent iedereen Oostland.”

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.