Van Mossel neemt Belgisch Kia-dealerschap over van Garage Vandecruys

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Het hoofdkantoor van Van Mossel België in Antwerpen. (Foto: Van Mossel)

Van Mossel Automotive Groep heeft een overeenkomst bereikt over de overdracht van de Kia-activiteiten van Garage Vandecruys uit Kessel. Dat meldt het bedrijf vandaag. De activiteiten worden ondergebracht bij de Opel-vestiging in Lier. De medewerkers die bij Vandecruys verantwoordelijk waren voor Kia gaan mee. Van Mossel heeft al Kia-dealerschappen in Hasselt, Sint-Truiden en Aarschot.

Overnames over de grens

Van Mossel, dat in Europa nu de veertiende grootste dealer is, is sinds 2019 ook actief buiten de eigen landsgrenzen. Zo nam het dat jaar de dealergroepen GMAN uit Antwerpen en het Limburgse Bruyninx over. Begin dit jaar was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, naar eigen zeggen verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017. Afgelopen zomer maakte Van Mossel bekend een joint-venture aan te gaan met de familie Devos-Capoen, waardoor het bedrijf ook in West-Vlaanderen aanwezig is.Van Mossel is de grootste dealerholding van Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Van Mossel neemt Belgisch Kia-dealerschap over van Garage Vandecruys | Automotive Online

Van Mossel neemt Belgisch Kia-dealerschap over van Garage Vandecruys

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Het hoofdkantoor van Van Mossel België in Antwerpen. (Foto: Van Mossel)

Van Mossel Automotive Groep heeft een overeenkomst bereikt over de overdracht van de Kia-activiteiten van Garage Vandecruys uit Kessel. Dat meldt het bedrijf vandaag. De activiteiten worden ondergebracht bij de Opel-vestiging in Lier. De medewerkers die bij Vandecruys verantwoordelijk waren voor Kia gaan mee. Van Mossel heeft al Kia-dealerschappen in Hasselt, Sint-Truiden en Aarschot.

Overnames over de grens

Van Mossel, dat in Europa nu de veertiende grootste dealer is, is sinds 2019 ook actief buiten de eigen landsgrenzen. Zo nam het dat jaar de dealergroepen GMAN uit Antwerpen en het Limburgse Bruyninx over. Begin dit jaar was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, naar eigen zeggen verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017. Afgelopen zomer maakte Van Mossel bekend een joint-venture aan te gaan met de familie Devos-Capoen, waardoor het bedrijf ook in West-Vlaanderen aanwezig is.Van Mossel is de grootste dealerholding van Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.