Volkswagen AG treft schikking met 200 duizend Duitse klanten

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Volkswagen Groep betaalt 620 miljoen euro vanwege dieselgate. (Foto: Shutterstock)

De Volkswagen Groep heeft een schikking getroffen met 200 duizend bestuurders in de Duitse rechtszaak over de rol van VW in het dieselschandaal. Het bedrijf, waarvan eerder zes managers aangeklaagd werden, betaalt in totaal ongeveer 620 miljoen euro. Dit maakt Volkswagen AG vandaag bekend.

De bedragen die worden uitgekeerd variëren per gedupeerde klant van 1.350 tot 6.250 euro. In de komende dagen moeten nog eens 21 duizend zaken worden beoordeeld. In Nederland maakt de Stichting Diesel Emissions Justice zich hard voor een juiste afwikkeling van dieselgate. Volgens Hiltrud Werner, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG verantwoordelijk voor Integriteit en Juridische Zaken, toont het grote aantal schikkingen aan dat het aanbod van Volkswagen AG als eerlijk wordt ervaren. 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Volkswagen AG treft schikking met 200 duizend Duitse klanten | Automotive Online

Volkswagen AG treft schikking met 200 duizend Duitse klanten

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Volkswagen Groep betaalt 620 miljoen euro vanwege dieselgate. (Foto: Shutterstock)

De Volkswagen Groep heeft een schikking getroffen met 200 duizend bestuurders in de Duitse rechtszaak over de rol van VW in het dieselschandaal. Het bedrijf, waarvan eerder zes managers aangeklaagd werden, betaalt in totaal ongeveer 620 miljoen euro. Dit maakt Volkswagen AG vandaag bekend.

De bedragen die worden uitgekeerd variëren per gedupeerde klant van 1.350 tot 6.250 euro. In de komende dagen moeten nog eens 21 duizend zaken worden beoordeeld. In Nederland maakt de Stichting Diesel Emissions Justice zich hard voor een juiste afwikkeling van dieselgate. Volgens Hiltrud Werner, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG verantwoordelijk voor Integriteit en Juridische Zaken, toont het grote aantal schikkingen aan dat het aanbod van Volkswagen AG als eerlijk wordt ervaren. 

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.