Dealerbedrijven Rüttchen en Blauwendaal verder als Louwman

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Artist impression van een Mercedes-vestiging. (Beeld: Louwman)

Alle dealerbedrijven die onderdeel zijn van de Louwman Dealer Group gaan verder onder de naam Louwman. Dat betekent dat de namen Rüttchen en Blauwendaal verdwijnen. Dat meldt het bedrijf. 

“De definitieve naamswijziging is gedreven door onze strategie om alle dealerbedrijven binnen de Louwman Group vanuit de merknaam Louwman te laten opereren. Zoals dit al het geval is bij de activiteiten in Tsjechië en Zweden en bij Louwman Exclusive Cars”, schrijft het bedrijf. “De bedrijven hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt sinds de overname in 2016 door Louwman Group.”

Optimalisatie

In de afgelopen maanden heeft het bedrijf ook zijn vestigingenbeleid geoptimaliseerd. Het sloot kleinere vestigingen in Rotterdam-Zuid, Poortugaal en Oud-Beijerland en bracht de activiteiten onder in een nieuw pand in Ridderkerk. De vestiging Oisterwijk werd ondergebracht bij Tilburg. Recentelijk sloten ook de vestigingen in Stadskanaal, een van de twee vestigingen in Oosterhout stopte als salesdealer en ook Zoetermeer ging dicht. “Minder vestigingen die wel volledig aansluiten op wat het publiek wil, hebben de toekomst”, zegt directeur Marco Broere. “Daardoor zijn we in staat gebleken om de klanten uit de gesloten vestigingen toch vast te houden.”

Louwman Dealer Group staat op plek 5 in de Automotive Dealerholding Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Dealerbedrijven Rüttchen en Blauwendaal verder als Louwman | Automotive Online

Dealerbedrijven Rüttchen en Blauwendaal verder als Louwman

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Artist impression van een Mercedes-vestiging. (Beeld: Louwman)

Alle dealerbedrijven die onderdeel zijn van de Louwman Dealer Group gaan verder onder de naam Louwman. Dat betekent dat de namen Rüttchen en Blauwendaal verdwijnen. Dat meldt het bedrijf. 

“De definitieve naamswijziging is gedreven door onze strategie om alle dealerbedrijven binnen de Louwman Group vanuit de merknaam Louwman te laten opereren. Zoals dit al het geval is bij de activiteiten in Tsjechië en Zweden en bij Louwman Exclusive Cars”, schrijft het bedrijf. “De bedrijven hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt sinds de overname in 2016 door Louwman Group.”

Optimalisatie

In de afgelopen maanden heeft het bedrijf ook zijn vestigingenbeleid geoptimaliseerd. Het sloot kleinere vestigingen in Rotterdam-Zuid, Poortugaal en Oud-Beijerland en bracht de activiteiten onder in een nieuw pand in Ridderkerk. De vestiging Oisterwijk werd ondergebracht bij Tilburg. Recentelijk sloten ook de vestigingen in Stadskanaal, een van de twee vestigingen in Oosterhout stopte als salesdealer en ook Zoetermeer ging dicht. “Minder vestigingen die wel volledig aansluiten op wat het publiek wil, hebben de toekomst”, zegt directeur Marco Broere. “Daardoor zijn we in staat gebleken om de klanten uit de gesloten vestigingen toch vast te houden.”

Louwman Dealer Group staat op plek 5 in de Automotive Dealerholding Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.