Louwman in top 10 van meest inclusieve werkgevers

Louwman • De bevordering van Trede 2 naar Trede 3 is het resultaat van een onafhankelijke audit, uitgevoerd door certificeringsinstituut Kiwa.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Op dinsdag 23 april overhandigde Tako Kampstra, algemeen directeur PSO Nederland, het certificaat uit aan Marlène Volf. (foto: Louwman)

Louwman Groep is een plek gestegen op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Hierdoor behoort Louwman bij de 10 procent best presterende bedrijven in Nederland op het gebied van het bevorderen van inclusieve werkgelegenheid, zo meldt het bedrijf.

De bevordering van Trede 2 naar Trede 3 is het resultaat van een onafhankelijke audit, uitgevoerd door certificeringsinstituut Kiwa. ‘Het is een erkenning voor het feit dat Louwman zich inspant voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en sociale inclusiviteit. Als familiebedrijf hecht Louwman veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Dit komt niet alleen tot uiting in het creëren van blijvende werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook in de keuze van partners die deze waarden delen’, aldus Louwman in een verklaring.

Iedereen telt

Marlène Volf, chief corporate en legal affairs officer, licht toe: “Een van de drie pijlers binnen het MVO-beleid van Louwman is ‘iedereen telt’. Dit komt tot uiting binnen onze gehele organisatie, maar zeker bij onze dealerorganisatie. Leerlingen vanuit diverse opleidingen laten we doorgroeien naar een vaste baan. We bieden hen uitgebreide opleidingsmogelijkheden om te groeien in rollen die niet alleen bij hun vaardigheden passen, maar hen ook uitdagen.”

John Naborn, algemeen directeur Louwman Care, vult aan: “In onze Care-divisie werken 32 collega’s met een SW-indicatie of een beschutte werkstatus. Als werkleerbedrijf bieden we de mogelijkheid voor een persoonlijke en vakgerichte ontwikkeling, inclusief de kans om een mbo-certificaat te behalen, met als uiteindelijk doel doorstroming binnen Louwman of elders.”

De prestatieladder is ontwikkeld door TNO en kent vier niveaus: de Aspirant-status en Treden 1 tot en met 3. Louwman staat nu op Trede 3, het hoogste niveau.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Louwman in top 10 van meest inclusieve werkgevers | Automotive Online

Louwman in top 10 van meest inclusieve werkgevers

Louwman • De bevordering van Trede 2 naar Trede 3 is het resultaat van een onafhankelijke audit, uitgevoerd door certificeringsinstituut Kiwa.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Op dinsdag 23 april overhandigde Tako Kampstra, algemeen directeur PSO Nederland, het certificaat uit aan Marlène Volf. (foto: Louwman)

Louwman Groep is een plek gestegen op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Hierdoor behoort Louwman bij de 10 procent best presterende bedrijven in Nederland op het gebied van het bevorderen van inclusieve werkgelegenheid, zo meldt het bedrijf.

De bevordering van Trede 2 naar Trede 3 is het resultaat van een onafhankelijke audit, uitgevoerd door certificeringsinstituut Kiwa. ‘Het is een erkenning voor het feit dat Louwman zich inspant voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en sociale inclusiviteit. Als familiebedrijf hecht Louwman veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Dit komt niet alleen tot uiting in het creëren van blijvende werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook in de keuze van partners die deze waarden delen’, aldus Louwman in een verklaring.

Iedereen telt

Marlène Volf, chief corporate en legal affairs officer, licht toe: “Een van de drie pijlers binnen het MVO-beleid van Louwman is ‘iedereen telt’. Dit komt tot uiting binnen onze gehele organisatie, maar zeker bij onze dealerorganisatie. Leerlingen vanuit diverse opleidingen laten we doorgroeien naar een vaste baan. We bieden hen uitgebreide opleidingsmogelijkheden om te groeien in rollen die niet alleen bij hun vaardigheden passen, maar hen ook uitdagen.”

John Naborn, algemeen directeur Louwman Care, vult aan: “In onze Care-divisie werken 32 collega’s met een SW-indicatie of een beschutte werkstatus. Als werkleerbedrijf bieden we de mogelijkheid voor een persoonlijke en vakgerichte ontwikkeling, inclusief de kans om een mbo-certificaat te behalen, met als uiteindelijk doel doorstroming binnen Louwman of elders.”

De prestatieladder is ontwikkeld door TNO en kent vier niveaus: de Aspirant-status en Treden 1 tot en met 3. Louwman staat nu op Trede 3, het hoogste niveau.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.