Visscher+Peugeot Groene Hart = Visscher PGH Autogroep

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
De naamswijziging naar Visscher PGH Autogroep is het sluitstuk van de overname. (Foto: Visscher PGH Autogroep)

Alle vestigingen van Peugeot,- Citroën- en Hyundai-dealer Visscher Autogroep en de in januari overgenomen drie dealervestigingen van Peugeot Groene Hart gaan vanaf vandaag verder onder de naam Visscher PGH Autogroep. Dat meldt marketingmanager Joyce Vink van Visscher PGH Autogroep aan Automotive.

“Bij de overname van zelfstandige dealerbedrijven, zoals eerder bij Van Hunnik, is het logischer om de naam direct te wijzigen. Maar PGH heeft zelf een groot verzorgingsgebied, in onze ogen te groot om zomaar afstand te doen van die naam. In overleg met de importeur hebben we daarom besloten om de naam te wijzingen in Visscher PGH Autogroep – ook voor de bestaande Visscher-bedrijven.”

De naamswijziging is het sluitstuk van de overname van de dealervestigingen van Boonstoppel en Lammers en de intensieve samenwerking met Van Jaarsveld, die onderdeel uitmaakten van Peugeot Groene Hart.  Een ander deel van dit bedrijf werd gekocht door Van Mossel.

Arie Boonstoppel en Hans Lammers hebben hun taken inmiddels neergelegd; de directie over die vestigingen is in handen van de groepsdirectie van Visscher PGH Autogroep, waar Frank Stavenuiter Algemeen Directeur is. Het bedrijf van Van Jaarsveld, PGH Montfoort, krijgt ook de naam Visscher PGH Autogroep, maar blijft binnen de groep wel zelfstandig opereren.

Of de naamswijziging ook betekent dat in de overgenomen Peugeot-vestigingen ook andere merken uit de stal van Visscher zullen worden toegevoegd, kan Joyce Vink op dit moment nog niet zeggen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Visscher+Peugeot Groene Hart = Visscher PGH Autogroep | Automotive Online

Visscher+Peugeot Groene Hart = Visscher PGH Autogroep

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
De naamswijziging naar Visscher PGH Autogroep is het sluitstuk van de overname. (Foto: Visscher PGH Autogroep)

Alle vestigingen van Peugeot,- Citroën- en Hyundai-dealer Visscher Autogroep en de in januari overgenomen drie dealervestigingen van Peugeot Groene Hart gaan vanaf vandaag verder onder de naam Visscher PGH Autogroep. Dat meldt marketingmanager Joyce Vink van Visscher PGH Autogroep aan Automotive.

“Bij de overname van zelfstandige dealerbedrijven, zoals eerder bij Van Hunnik, is het logischer om de naam direct te wijzigen. Maar PGH heeft zelf een groot verzorgingsgebied, in onze ogen te groot om zomaar afstand te doen van die naam. In overleg met de importeur hebben we daarom besloten om de naam te wijzingen in Visscher PGH Autogroep – ook voor de bestaande Visscher-bedrijven.”

De naamswijziging is het sluitstuk van de overname van de dealervestigingen van Boonstoppel en Lammers en de intensieve samenwerking met Van Jaarsveld, die onderdeel uitmaakten van Peugeot Groene Hart.  Een ander deel van dit bedrijf werd gekocht door Van Mossel.

Arie Boonstoppel en Hans Lammers hebben hun taken inmiddels neergelegd; de directie over die vestigingen is in handen van de groepsdirectie van Visscher PGH Autogroep, waar Frank Stavenuiter Algemeen Directeur is. Het bedrijf van Van Jaarsveld, PGH Montfoort, krijgt ook de naam Visscher PGH Autogroep, maar blijft binnen de groep wel zelfstandig opereren.

Of de naamswijziging ook betekent dat in de overgenomen Peugeot-vestigingen ook andere merken uit de stal van Visscher zullen worden toegevoegd, kan Joyce Vink op dit moment nog niet zeggen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.