Q1: EV-verkoop in Europa bijna verdubbeld

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Er werden meer dan zestig duizend EV's verkocht. (Foto: Shutterstock)

Er zijn in het eerste kwartaal in Europa ruim 61 duizend EV’s verkocht. Dat zijn er 84 procent meer dan een jaar eerder. De verkoop van plug-ins stabiliseerde op 37 duizend personenauto’s. Dat meldt fabrikantenorganisatie Acea. 

Duitsland voert met 16 duizend geregistreerde EV’s de ranglijst aan, gevolgd door Frankrijk en Nederland, die beide rond de tienduizend EV-registraties telden. In Noorwegen werden meer dan 18 duizend EV’s verkocht. Het marktaandeel van EV’s in Europa verdubbelde eveneens, naar 2,5 procent.

Ook het marktaandeel van benzineauto’s groeide in het eerste kwartaal: naar 59,3 procent (+7%). Dat ging vooral ten koste van dieselauto’s. Het aandeel van de diesel daalde met 6 procent, naar 32,3 procent. In Nederland ging de diesel het zwaarst onderuit; het marktaandeel van diesels halveerde naar negen procent.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Q1: EV-verkoop in Europa bijna verdubbeld | Automotive Online

Q1: EV-verkoop in Europa bijna verdubbeld

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Er werden meer dan zestig duizend EV's verkocht. (Foto: Shutterstock)

Er zijn in het eerste kwartaal in Europa ruim 61 duizend EV’s verkocht. Dat zijn er 84 procent meer dan een jaar eerder. De verkoop van plug-ins stabiliseerde op 37 duizend personenauto’s. Dat meldt fabrikantenorganisatie Acea. 

Duitsland voert met 16 duizend geregistreerde EV’s de ranglijst aan, gevolgd door Frankrijk en Nederland, die beide rond de tienduizend EV-registraties telden. In Noorwegen werden meer dan 18 duizend EV’s verkocht. Het marktaandeel van EV’s in Europa verdubbelde eveneens, naar 2,5 procent.

Ook het marktaandeel van benzineauto’s groeide in het eerste kwartaal: naar 59,3 procent (+7%). Dat ging vooral ten koste van dieselauto’s. Het aandeel van de diesel daalde met 6 procent, naar 32,3 procent. In Nederland ging de diesel het zwaarst onderuit; het marktaandeel van diesels halveerde naar negen procent.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.