Nauwere samenwerking FCA Nederland en België, handvol banen verdwijnt

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Voor de dealers verandert er niks, aldus FCA. (Foto: Shutterstock)

De Nederlandse en Belgische importorganisaties van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) gaan nauwer samenwerken. Van een samenvoeging is echter geen sprake, dat meldt FCA Nederland aan Automotive. De organisaties blijven gescheiden opereren. Wel verdwijnen er tussen de vijf en tien banen bij de Nederlandse importeur. Daarover worden momenteel gesprekken gevoerd.

Geen unicum

“We willen synergie creëren en daardoor worden enkele activiteiten samengevoegd, zoals ICT en inkoop”, zegt Mirco Rácz, woordvoerder bij de importeur. “Tegelijkertijd worden wij verantwoordelijk voor een groter deel van de Mopar- en Fiat Professional activiteiten.” Voor zowel het retailnetwerk als de consument verandert er niks. “Dit is geen unicum binnen de FCA-organisatie. In Noord-Europa is er FCA Nordics en ook in Oost-Europa kennen we dergelijke samenwerkingen”, aldus Rácz. “Door de samenwerking zijn we beter in staat om ons te richten op zaken die voor de lange termijn belangrijk zijn zoals klanttevredenheid en klantloyaliteit.

Na het vertrek van Christiaan Dols, begin dit jaar, werd Yann Chabert aangesteld als managing director. Chabert gaf al leiding aan FCA Belux. Bastiaan de Groot gaat leiding geven aan FCA Nederland. De Groot is afkomstig van de FCA Nordics en is in de zomer al begonnen bij de importeur. Hij is nu officieel aangesteld als country manager.

Lees hier de column van Arjen de Jong over de situatie bij FCA.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Nauwere samenwerking FCA Nederland en België, handvol banen verdwijnt | Automotive Online

Nauwere samenwerking FCA Nederland en België, handvol banen verdwijnt

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Voor de dealers verandert er niks, aldus FCA. (Foto: Shutterstock)

De Nederlandse en Belgische importorganisaties van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) gaan nauwer samenwerken. Van een samenvoeging is echter geen sprake, dat meldt FCA Nederland aan Automotive. De organisaties blijven gescheiden opereren. Wel verdwijnen er tussen de vijf en tien banen bij de Nederlandse importeur. Daarover worden momenteel gesprekken gevoerd.

Geen unicum

“We willen synergie creëren en daardoor worden enkele activiteiten samengevoegd, zoals ICT en inkoop”, zegt Mirco Rácz, woordvoerder bij de importeur. “Tegelijkertijd worden wij verantwoordelijk voor een groter deel van de Mopar- en Fiat Professional activiteiten.” Voor zowel het retailnetwerk als de consument verandert er niks. “Dit is geen unicum binnen de FCA-organisatie. In Noord-Europa is er FCA Nordics en ook in Oost-Europa kennen we dergelijke samenwerkingen”, aldus Rácz. “Door de samenwerking zijn we beter in staat om ons te richten op zaken die voor de lange termijn belangrijk zijn zoals klanttevredenheid en klantloyaliteit.

Na het vertrek van Christiaan Dols, begin dit jaar, werd Yann Chabert aangesteld als managing director. Chabert gaf al leiding aan FCA Belux. Bastiaan de Groot gaat leiding geven aan FCA Nederland. De Groot is afkomstig van de FCA Nordics en is in de zomer al begonnen bij de importeur. Hij is nu officieel aangesteld als country manager.

Lees hier de column van Arjen de Jong over de situatie bij FCA.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.