Omzet FCA gehalveerd in Q2

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
FCA boekte alleen in de VS een kleine winst. (Foto: Shutterstock)

Fabrikant FCA heeft in het tweede kwartaal de omzet met 56 procent zien dalen tot 11,7 miljard euro. Het bedrijf realiseerde een verlies van 1,05 miljard euro. Vorig jaar werd nog een kwartaalwinst van 800 miljoen euro genoteerd. Dat meldt FCA vandaag. Het bedrijf meldt ruim 17 miljard euro aan liquide middelen te beschikken.

FCA boekte in het tweede kwartaal enkele kleine succesjes; zo is het naar eigen zeggen voor het eerst marktleider in Latijns-Amerika. 

Volgens FCA onderstreept de coronacrisis het belang van het doorgaan van de fusie met PSA. Het bedrijf meldt 12 van de benodigde 22 goedkeuringen van mededingingsautoriteiten binnen te hebben. De Europese Commissie doet nog onderzoek naar de marktpositie van beide concerns op de bestelwagenmarkt, maar FCA verwacht niet dat dit vertraging zal opleveren. 

Eerder vandaag meldde Ford zwarte cijfers te hebben geschreven, voornamelijk door de herwaardering van het belang in de autonoom rijden-divisie.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Omzet FCA gehalveerd in Q2 | Automotive Online

Omzet FCA gehalveerd in Q2

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
FCA boekte alleen in de VS een kleine winst. (Foto: Shutterstock)

Fabrikant FCA heeft in het tweede kwartaal de omzet met 56 procent zien dalen tot 11,7 miljard euro. Het bedrijf realiseerde een verlies van 1,05 miljard euro. Vorig jaar werd nog een kwartaalwinst van 800 miljoen euro genoteerd. Dat meldt FCA vandaag. Het bedrijf meldt ruim 17 miljard euro aan liquide middelen te beschikken.

FCA boekte in het tweede kwartaal enkele kleine succesjes; zo is het naar eigen zeggen voor het eerst marktleider in Latijns-Amerika. 

Volgens FCA onderstreept de coronacrisis het belang van het doorgaan van de fusie met PSA. Het bedrijf meldt 12 van de benodigde 22 goedkeuringen van mededingingsautoriteiten binnen te hebben. De Europese Commissie doet nog onderzoek naar de marktpositie van beide concerns op de bestelwagenmarkt, maar FCA verwacht niet dat dit vertraging zal opleveren. 

Eerder vandaag meldde Ford zwarte cijfers te hebben geschreven, voornamelijk door de herwaardering van het belang in de autonoom rijden-divisie.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.