Vier jaar celstraf voor ex-medewerker van Van Mossel

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De rechtbank in Breda legde 48 maanden cel op. (Foto: Shutterstock)

De ex-financieel manager van de schadebedrijven de Van Mossel Groep, Mark Z., is zojuist door de Rechtbank Breda veroordeeld tot een celstraf van 48 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk wegens verduistering en witwassen. Er was door de officier van justitie 48 maanden geëist, waarvan 12 voorwaardelijk. Ook moet hij 1,03 miljoen euro terugbetalen. Als hij die niet terugbetaalt komt er nog een jaar cel bij, zonder dat de terugbetalingsverplichting vervalt.

Van Mossel-dga Eric Berkhof was bij de zitting aanwezig. Hij spreekt van een feestdag. “Het is toch afwachten wat een rechter beslist. En deze heeft effectief nog zes maanden extra cel opgelegd. Dat is de best denkbare uitkomst.”

Eind vorig jaar beschuldigde een anonieme medewerker Van Mossel van fraude, maar daar bleek de verdachte zelf achter te zitten. Hij vluchtte, maar werd alsnog opgepakt. Hij legde een volledige bekentenis af. Wel had hij naar eigen zeggen moeilijkheden om bij het geld te komen, dat is onder meer in bitcoins gestoken. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Vier jaar celstraf voor ex-medewerker van Van Mossel | Automotive Online

Vier jaar celstraf voor ex-medewerker van Van Mossel

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De rechtbank in Breda legde 48 maanden cel op. (Foto: Shutterstock)

De ex-financieel manager van de schadebedrijven de Van Mossel Groep, Mark Z., is zojuist door de Rechtbank Breda veroordeeld tot een celstraf van 48 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk wegens verduistering en witwassen. Er was door de officier van justitie 48 maanden geëist, waarvan 12 voorwaardelijk. Ook moet hij 1,03 miljoen euro terugbetalen. Als hij die niet terugbetaalt komt er nog een jaar cel bij, zonder dat de terugbetalingsverplichting vervalt.

Van Mossel-dga Eric Berkhof was bij de zitting aanwezig. Hij spreekt van een feestdag. “Het is toch afwachten wat een rechter beslist. En deze heeft effectief nog zes maanden extra cel opgelegd. Dat is de best denkbare uitkomst.”

Eind vorig jaar beschuldigde een anonieme medewerker Van Mossel van fraude, maar daar bleek de verdachte zelf achter te zitten. Hij vluchtte, maar werd alsnog opgepakt. Hij legde een volledige bekentenis af. Wel had hij naar eigen zeggen moeilijkheden om bij het geld te komen, dat is onder meer in bitcoins gestoken. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.