Dealer Groep Pon koopt Auto Arena

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Auto Arena komt onder de vleugels van Pon. (Foto Auto Arena)

Dit meldt Roel Clevers, eigenaar van Auto Arena Groep.

Het gaat om de verkoop van de ondernemingen Auto Arena, Autoschadecenter Venlo en Arenalease. Auto Arena is dealer van Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en VW bedrijfswagens en heeft vestigingen in Venlo, Venray, Boxmeer en Panningen. De transactie wordt naar verwachting eind januari 2018 afgewikkeld. Dit is onder meer afhankelijk van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt. 

Om persoonlijke redenen en om het ontbreken van opvolging in het bedrijf, kiezen wij voor meer tijd en ruimte voor privézaken.

Roel Clevers

Dealer Groep Pon neemt Auto Arena en Autoschadecenter Venlo over. De dealerbedrijven in Venlo, Venray en Panningen werden in 2004 door Dealer Groep Pon aan Roel Clevers verkocht. Daarnaast hoort ook de vestiging in Boxmeer bij de overname. Arenalease – dat in mei zelf nog de portefeuille van A73 Lease overnam – wordt overgenomen door Volkswagen Pon Financial Services. Vorige week nam Dealer Group Pon al Lexpoint in Hoofddorp over, een vergelijkbare transactie. Overigens heeft Dealer Group Pon geen interesse om structureel te groeien, dat is te lezen in de nieuwe Dealerholding Top 60, die nu te bestellen is, waarin de retailtak van Pon op plek vier staat.

Lopende nieuwbouw

Roel Clevers heeft meer dan 25 jaar de onderneming geleid. Het bedrijf is in die tijd sterk gegroeid in Noord-Limburg en Zuid-Oost Brabant. De omzet van de onderneming bedroeg in 2016 80 miljoen euro en er werken 160 mensen. Roel en Anita Clevers blijven na de overname nog enige tijd betrokken bij het bedrijf, om een goede overdracht te bereiken. “De komende maanden zullen wij de twee lopende bouwprojecten afronden en onze werkzaamheden overdragen”, vertelt Clevers aan Automotive. En over de reden voor verkoop: “De afgelopen jaren zijn voor ons bepalend geweest voor het maken van deze stap. Vanwege persoonlijke ervaringen, de huidige levensfase en het op korte termijn ontbreken van opvolging, kiezen wij voor meer tijd en ruimte voor privézaken. Er liggen fantastische jaren achter ons. Samen met onze medewerkers is de onderneming uitgegroeid tot een gezonde en sterke mobiliteitspartner voor deze regio.”

Voor de langere termijn heeft Clevers nog geen plannen. “We blijven niet actief in de autobranche. Eerst willen we even helemaal niets doen, om daarna weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het waren prachtige jaren, waarin we samen met ons team veel hebben bereikt, maar het heeft ook veel energie gekost. Er breekt nu een nieuwe periode aan.”