Pon aangesteld als Nederlandse Rimac-partner

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Nevera. (Foto: Rimac)

Pon Luxury & Performance Cars is met onmiddellijke ingang de officiële Nederlandse vertegenwoordiger van het sportwagenmerk Rimac. Dat meldt Pon vandaag. Met de toevoeging van Rimac bestaat het portfolio van Pon Luxury & Performance Cars nu uit vijf merken: naast Rimac zijn dat Porsche, Bugatti, Lamborghini en Bentley. Sjoerd Teertstra is recent aangesteld als managing director van de Nederlandse Pon Luxury & Performance Cars-activiteiten.

Rimac debuteert in Nederland met de Nevera, een elektrische supersportcar die in 1,97 seconden van 0 naar 100 sprint en een WLTP-actieradius heeft van 490 kilometer.

Rimac is opgericht door de 34-jarige Kroaat Mate Rimac. Vorig jaar kocht Porsche 45 procent van de aandelen in de joint venture Bugatti Rimac. Binnen die joint venture brengen Rimac en Bugatti eigen modellen uit. 

“Nederland is inmiddels een volwassen markt op het gebied van e-mobiliteit inclusief de bijbehorende infrastructuur”, verklaart Mate Rimac, de oprichter van het gelijknamige merk. “Daarbij is Nederland een serieuze markt voor super- en hypercars, met een grote schare liefhebbers. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Pon aangesteld als Nederlandse Rimac-partner | Automotive Online

Pon aangesteld als Nederlandse Rimac-partner

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Nevera. (Foto: Rimac)

Pon Luxury & Performance Cars is met onmiddellijke ingang de officiële Nederlandse vertegenwoordiger van het sportwagenmerk Rimac. Dat meldt Pon vandaag. Met de toevoeging van Rimac bestaat het portfolio van Pon Luxury & Performance Cars nu uit vijf merken: naast Rimac zijn dat Porsche, Bugatti, Lamborghini en Bentley. Sjoerd Teertstra is recent aangesteld als managing director van de Nederlandse Pon Luxury & Performance Cars-activiteiten.

Rimac debuteert in Nederland met de Nevera, een elektrische supersportcar die in 1,97 seconden van 0 naar 100 sprint en een WLTP-actieradius heeft van 490 kilometer.

Rimac is opgericht door de 34-jarige Kroaat Mate Rimac. Vorig jaar kocht Porsche 45 procent van de aandelen in de joint venture Bugatti Rimac. Binnen die joint venture brengen Rimac en Bugatti eigen modellen uit. 

“Nederland is inmiddels een volwassen markt op het gebied van e-mobiliteit inclusief de bijbehorende infrastructuur”, verklaart Mate Rimac, de oprichter van het gelijknamige merk. “Daarbij is Nederland een serieuze markt voor super- en hypercars, met een grote schare liefhebbers. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.