‘Verjongingskuur’ Pon: Willem Trip en Paul van Splunteren treden terug

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Willem Trip wordt aandeelhouder van Muntstad. (Foto: Pon)

De twee hoogste automotive-executives van Pon, Willem Trip en Paul van Splunteren, treden terug en gaan een andere functie binnen de organisatie bekleden. Willem Trip is sinds 2014 als senior vice-president verantwoordelijk voor de divisie Pon Automotive. Hij wordt met ingang van januari aandeelhouder van dealerdochter Muntstad en ook neemt hij samen met Rolf Eeftink en Erik Hoekstra de dagelijkse leiding van Muntstad en Pon Dealer op zich.

Paul van Splunteren is verantwoordelijk voor Pon Luxury & Performance Cars. Hij treedt in april volgend jaar terug en gaat dan leiding geven aan Pon Mobility. Hij gaat daarbij een aantal speciale projecten doen, zoals de de fietssamenwerking tussen Porsche en Pon. Ook blijft hij bestuurder van de Amerikaanse luxe-dealer Indigo. 

Dat bevestigt Pon aan Automotive.

Jan Koopman

Bij de automotive divisie wordt een ‘verjongingskuur’ doorgevoerd. Zo wordt Trip (60) vervangen door Jan Koopman (54), de huidige managing director van de divisie Retail. Skoda-directeur Tjeerd Tuitel (42) neem de functie over van Koopman. Voor Tuitel wordt nog een opvolger gezocht. Van Splunteren (65) zal worden vervangen door Kelly Wolf (44), de ceo van Indigo.

Ook bij Porsche vinden wijzigingen plaats. Zo vertrekt Robert Doornbos na een jaar als directeur bij Pon Luxury Cars in Rotterdam. Beide partijen gaan in goed overleg uit elkaar, melden ze. Doornbos blijft aan Pon verbonden als ambassadeur van Porsche, Bentley en Lamborghini. Het zittende management neemt zijn taken over.

Sjoerd Teertstra wordt tot slot managing director van de Nederlandse Pon Luxury & Performance Cars-activiteiten. Hij rapporteert aan Wolf. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Verjongingskuur’ Pon: Willem Trip en Paul van Splunteren treden terug | Automotive Online

‘Verjongingskuur’ Pon: Willem Trip en Paul van Splunteren treden terug

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Willem Trip wordt aandeelhouder van Muntstad. (Foto: Pon)

De twee hoogste automotive-executives van Pon, Willem Trip en Paul van Splunteren, treden terug en gaan een andere functie binnen de organisatie bekleden. Willem Trip is sinds 2014 als senior vice-president verantwoordelijk voor de divisie Pon Automotive. Hij wordt met ingang van januari aandeelhouder van dealerdochter Muntstad en ook neemt hij samen met Rolf Eeftink en Erik Hoekstra de dagelijkse leiding van Muntstad en Pon Dealer op zich.

Paul van Splunteren is verantwoordelijk voor Pon Luxury & Performance Cars. Hij treedt in april volgend jaar terug en gaat dan leiding geven aan Pon Mobility. Hij gaat daarbij een aantal speciale projecten doen, zoals de de fietssamenwerking tussen Porsche en Pon. Ook blijft hij bestuurder van de Amerikaanse luxe-dealer Indigo. 

Dat bevestigt Pon aan Automotive.

Jan Koopman

Bij de automotive divisie wordt een ‘verjongingskuur’ doorgevoerd. Zo wordt Trip (60) vervangen door Jan Koopman (54), de huidige managing director van de divisie Retail. Skoda-directeur Tjeerd Tuitel (42) neem de functie over van Koopman. Voor Tuitel wordt nog een opvolger gezocht. Van Splunteren (65) zal worden vervangen door Kelly Wolf (44), de ceo van Indigo.

Ook bij Porsche vinden wijzigingen plaats. Zo vertrekt Robert Doornbos na een jaar als directeur bij Pon Luxury Cars in Rotterdam. Beide partijen gaan in goed overleg uit elkaar, melden ze. Doornbos blijft aan Pon verbonden als ambassadeur van Porsche, Bentley en Lamborghini. Het zittende management neemt zijn taken over.

Sjoerd Teertstra wordt tot slot managing director van de Nederlandse Pon Luxury & Performance Cars-activiteiten. Hij rapporteert aan Wolf. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.