‘Fraudebeschuldiging Van Mossel blijkt vals, ex-medewerker gevlucht’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Het hoofdkantoor van de Van Mossel Groep in Waalwijk (foto: Van Mossel)

Dit meldt de Van Mossel Automotive Groep. 

Het bedrijf werd vorige week in verlegenheid gebracht toen onder andere de Telegraaf, de Rabobank, een accountant en de Belastingdienst een brief ontvingen van ‘een klokkenluider’ uit de Van Mossel Groep. De medewerker deed ernstige beschuldigingen van fraude, die door De Telegraaf werden gepubliceerd. Na onderzoek door een IT-bedrijf bleek van welke medewerker de mails afkomstig waren. Nadat zijn computers in de nacht van donderdag op vrijdag met behulp van politie en justitie zijn geconfisqueerd, bekende de man aan twee bedrijfsrechercheurs dat hij het bewijs had vervalst, meldt Van Mossel. Om dit te bereiken had hij onder meer in de computers van collega’s ingebroken. Hij had dit gedaan om het bedrijf in een kwaad daglicht te stellen. Dit is vastgelegd in een door hem geschreven brief, waarvan de Telegraaf vandaag meldt dat zij die heeft gelezen.

Geen Jaguar

De medewerker was volgens de Telegraaf gefrustreerd over een weigering van het bedrijf om hem aandelen in de Van Mossel Groep te gunnen en vanwege de afwijzing van zijn verzoek om een Jaguar als leaseauto. Algemeen directeur Eric Berkhof van Van Mossel Automotive Groep spreekt van een persoonlijk drama voor de betrokkene, die te kampen heeft met psychische problemen.

De medewerker is op staande voet ontslagen. Berkhof is nog steeds ontzet over de manier waarop de Telegraaf de verslaggeving vorige week oppakte. “Het is natuurlijk te gek voor woorden, dat de verzinsels van één verward iemand zonder wederhoor door een krant wordt overgenomen. Het is erg pijnlijk om een totaal ongefundeerd verhaal over ons zo in een ochtendblad te zien staan. Eén belletje naar de betrokken partijen was voldoende geweest om deze commotie te voorkomen.”

Dader is er vandoor

Berkhof wilde in eerste instantie afzien van juridische stappen tegen de ex-manager, als hij zich vrijwillig onder behandeling van een psychiater zou laten stellen. Maar gistermiddag bleek dat de man met de noorderzon is vertrokken en daarbij bovendien zijn bedrijfsauto heeft gestolen. Daarom doet het bedrijf alsnog aangifte van diefstal, computerinbraak, smaad en laster.

Het OM doet geen uitspraken over deze zaak. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Fraudebeschuldiging Van Mossel blijkt vals, ex-medewerker gevlucht’ | Automotive Online

‘Fraudebeschuldiging Van Mossel blijkt vals, ex-medewerker gevlucht’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Het hoofdkantoor van de Van Mossel Groep in Waalwijk (foto: Van Mossel)

Dit meldt de Van Mossel Automotive Groep. 

Het bedrijf werd vorige week in verlegenheid gebracht toen onder andere de Telegraaf, de Rabobank, een accountant en de Belastingdienst een brief ontvingen van ‘een klokkenluider’ uit de Van Mossel Groep. De medewerker deed ernstige beschuldigingen van fraude, die door De Telegraaf werden gepubliceerd. Na onderzoek door een IT-bedrijf bleek van welke medewerker de mails afkomstig waren. Nadat zijn computers in de nacht van donderdag op vrijdag met behulp van politie en justitie zijn geconfisqueerd, bekende de man aan twee bedrijfsrechercheurs dat hij het bewijs had vervalst, meldt Van Mossel. Om dit te bereiken had hij onder meer in de computers van collega’s ingebroken. Hij had dit gedaan om het bedrijf in een kwaad daglicht te stellen. Dit is vastgelegd in een door hem geschreven brief, waarvan de Telegraaf vandaag meldt dat zij die heeft gelezen.

Geen Jaguar

De medewerker was volgens de Telegraaf gefrustreerd over een weigering van het bedrijf om hem aandelen in de Van Mossel Groep te gunnen en vanwege de afwijzing van zijn verzoek om een Jaguar als leaseauto. Algemeen directeur Eric Berkhof van Van Mossel Automotive Groep spreekt van een persoonlijk drama voor de betrokkene, die te kampen heeft met psychische problemen.

De medewerker is op staande voet ontslagen. Berkhof is nog steeds ontzet over de manier waarop de Telegraaf de verslaggeving vorige week oppakte. “Het is natuurlijk te gek voor woorden, dat de verzinsels van één verward iemand zonder wederhoor door een krant wordt overgenomen. Het is erg pijnlijk om een totaal ongefundeerd verhaal over ons zo in een ochtendblad te zien staan. Eén belletje naar de betrokken partijen was voldoende geweest om deze commotie te voorkomen.”

Dader is er vandoor

Berkhof wilde in eerste instantie afzien van juridische stappen tegen de ex-manager, als hij zich vrijwillig onder behandeling van een psychiater zou laten stellen. Maar gistermiddag bleek dat de man met de noorderzon is vertrokken en daarbij bovendien zijn bedrijfsauto heeft gestolen. Daarom doet het bedrijf alsnog aangifte van diefstal, computerinbraak, smaad en laster.

Het OM doet geen uitspraken over deze zaak. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.