Roggen van Stern naar PGA

Redactie Redactie
• Laatste update:

Roggen vervult op dit moment bij Stern de functie van clusterdirecteur Stern 1 & 2. In zijn nieuwe rol vormt Roggen samen met Rudi Coppoolse en Simon Luijckx de raad van bestuur van PGA Nederland.

Roggen werkte bijna 4 jaar bij Stern. De leiding over Stern 1 is inmiddels overgedragen aan Arnoud Zuijdendorp, die sinds 2007 bij de dealerholding werkzaam is. Ook de vacante positie bij Stern 2 wordt intern ingevuld; Stern verwacht hier later deze maand meer over te kunnen melden.

Volgens Stern is de reorganisatie, waarbij het management van de dealerbedrijven onder de directie van de Stern Groep valt, een van de redenen voor het vertrek van Roggen. “Wij zijn René dankbaar voor zijn aanpak bij Stern 1, dat er zeker toe heeft bijgedragen dat de positie van Stern Auto in het Mercedes-Benz dealernetwerk in Nederland sterk is verbeterd. Zijn aanpak bij Merel Auto en Falco Auto, dat was gebaseerd op investeringen en groei, heeft echter minder succes gebracht”, meldt de Stern Groep.

Eerder was Roggen onder andere werkzaam als directeur van Ford Nederland en GM Nederland. Dealerholding PGA Nederland vertegenwoordigt in Nederland acht automerken, via de dealerbedrijven Nefkens Peugeot, Ekris BMW/MINI, Smit & Co Opel, de Bois Honda, Terwolde Renault/Dacia en Hyundai Wittenberg.