Tigchelaar sluit vestiging Oirschot

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vessem
Tigchelaar nam de vestiging ruim een jaar geleden over van de Van de Ven groep, tezamen met drie andere vestigingen in Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk. “Oirschot was destijds al verlieslatend, maar we hoopten toen dat we aan het einde van de crisis zaten en het bedrijf er weer bovenop konden krijgen”, aldus Tigchelaar. “Helaas is dat door de aanhoudend slechte omstandigheden niet gelukt.” Tigchelaar voert in Oirschot de merken Ford en Fiat.

Hoewel met name Ford in de huidige markt nog relatief goed presteert, was het volgens Tigchelaar bedrijfseconomisch niet langer verantwoord om in Oirschot door te gaan. “We zitten vlakbij Vessem, waar Van de Ven is doorgegaan met een Ford servicedealerschap. Het gebied is te klein gebleken voor twee bedrijven”, aldus Tigchelaar.

Moeilijk
Voor de twaalf medewerkers van de vestiging in Oirschotse vestiging is ontslag aangevraagd. “Als er ruimte vrijkomt bij een van onze andere zes vestigingen dan gaat onze voorkeur uiteraard uit naar deze mensen. Helaas is dat op dit moment niet het geval.”

Volgens Tigchelaar heeft het gehele bedrijf, dat naast Ford en Fiat ook Alfa Romeo, Seat, Skoda en service voor Lancia en Jeep doet, het op dit moment moeilijk. “De markt zit tegen, dat geldt ook voor ons.” Op dit moment staan er bij Tigchelaar geen andere sluitingen of herstructureringen gepland.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Tigchelaar sluit vestiging Oirschot | Automotive Online

Tigchelaar sluit vestiging Oirschot

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vessem
Tigchelaar nam de vestiging ruim een jaar geleden over van de Van de Ven groep, tezamen met drie andere vestigingen in Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk. “Oirschot was destijds al verlieslatend, maar we hoopten toen dat we aan het einde van de crisis zaten en het bedrijf er weer bovenop konden krijgen”, aldus Tigchelaar. “Helaas is dat door de aanhoudend slechte omstandigheden niet gelukt.” Tigchelaar voert in Oirschot de merken Ford en Fiat.

Hoewel met name Ford in de huidige markt nog relatief goed presteert, was het volgens Tigchelaar bedrijfseconomisch niet langer verantwoord om in Oirschot door te gaan. “We zitten vlakbij Vessem, waar Van de Ven is doorgegaan met een Ford servicedealerschap. Het gebied is te klein gebleken voor twee bedrijven”, aldus Tigchelaar.

Moeilijk
Voor de twaalf medewerkers van de vestiging in Oirschotse vestiging is ontslag aangevraagd. “Als er ruimte vrijkomt bij een van onze andere zes vestigingen dan gaat onze voorkeur uiteraard uit naar deze mensen. Helaas is dat op dit moment niet het geval.”

Volgens Tigchelaar heeft het gehele bedrijf, dat naast Ford en Fiat ook Alfa Romeo, Seat, Skoda en service voor Lancia en Jeep doet, het op dit moment moeilijk. “De markt zit tegen, dat geldt ook voor ons.” Op dit moment staan er bij Tigchelaar geen andere sluitingen of herstructureringen gepland.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.