Boelo Tigchelaar stapt uit Automotions Tigchelaar (Ford)

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
'Ik zie wel wat er op mij af komt.' (Foto: Boelo Tigchelaar)

Dat meldt Tigchelaar aan Automotive. Hij neemt op 30 april afscheid van het bedrijf dat in 1915 werd opgericht als elektrotechnisch installatiebedrijf en in 1953 Ford-dealer werd. 

In 2016 werd de Tigchelaar Groep verkocht aan Van Mossel en Automotions. Boelo Tigchelaar nam een belang in het nieuw opgericht Automotions Tigchelaar, zijn broer en mede-eigenaar Wijnand – samen de vierde generatie eigenaren – trok zich terug uit de autobranche. Afgelopen jaar nam Automotions Tigchelaar Ford-dealer Van de Ree over. “Het bedrijf staat er goed voor en is klaar voor de toekomst”, zegt Boelo Tigchelaar. 

Integratie begeleiden

Bij de overname in 2016 is afgesproken dat hij nog twee jaar zou aanblijven om de integratie te begeleiden. “Die termijn zit er nu op. De juiste mensen zitten op de juiste plek en iedereen heeft het naar de zin.” 

Tigchelaar heeft geen idee wat hij gaat doen na zijn vertrek. “Ik zie wel wat er op mij afkomt. Ik heb al die jaren met veel plezier gewerkt in deze sector dus ik sluit niet uit dat ik in de autobranche werkzaam blijf.” 

Update: Tigchelaar is inmiddels marketingbedrijf B-Present gestart.

Automotions staat meteen geschatte nieuwverkoop van 6.500 op de veertiende plek in de Automotive Dealerholding Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • Roel Hindriks

    Beste Boelo,
    Dat wordt nog best even wennen, maar na eerst wat afstand nemen gaan er beslist wel weer nieuwe (automotive) ideeën opborrelen. Heel veel success gewenst.

Boelo Tigchelaar stapt uit Automotions Tigchelaar (Ford) | Automotive Online

Boelo Tigchelaar stapt uit Automotions Tigchelaar (Ford)

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
'Ik zie wel wat er op mij af komt.' (Foto: Boelo Tigchelaar)

Dat meldt Tigchelaar aan Automotive. Hij neemt op 30 april afscheid van het bedrijf dat in 1915 werd opgericht als elektrotechnisch installatiebedrijf en in 1953 Ford-dealer werd. 

In 2016 werd de Tigchelaar Groep verkocht aan Van Mossel en Automotions. Boelo Tigchelaar nam een belang in het nieuw opgericht Automotions Tigchelaar, zijn broer en mede-eigenaar Wijnand – samen de vierde generatie eigenaren – trok zich terug uit de autobranche. Afgelopen jaar nam Automotions Tigchelaar Ford-dealer Van de Ree over. “Het bedrijf staat er goed voor en is klaar voor de toekomst”, zegt Boelo Tigchelaar. 

Integratie begeleiden

Bij de overname in 2016 is afgesproken dat hij nog twee jaar zou aanblijven om de integratie te begeleiden. “Die termijn zit er nu op. De juiste mensen zitten op de juiste plek en iedereen heeft het naar de zin.” 

Tigchelaar heeft geen idee wat hij gaat doen na zijn vertrek. “Ik zie wel wat er op mij afkomt. Ik heb al die jaren met veel plezier gewerkt in deze sector dus ik sluit niet uit dat ik in de autobranche werkzaam blijf.” 

Update: Tigchelaar is inmiddels marketingbedrijf B-Present gestart.

Automotions staat meteen geschatte nieuwverkoop van 6.500 op de veertiende plek in de Automotive Dealerholding Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • Roel Hindriks

    Beste Boelo,
    Dat wordt nog best even wennen, maar na eerst wat afstand nemen gaan er beslist wel weer nieuwe (automotive) ideeën opborrelen. Heel veel success gewenst.