Ex-Renault-dealer: Hegeman pleegde meineed

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Openbaar Ministerie moet nog een besluit nemen of het tot vervolging van Hegeman overgaat.

In mei 2002 vonden onderhandelingen plaats over de verkoop van het dealerschap van Udo aan collega-dealer Kerkhof & Visscher (VKV). “Deze onderhandelingen verliepen moeizaam”, aldus Hans Udo. “De dag voor de laatste poging om tot een akkoord te komen, kreeg ik een opzeggingsbrief binnen van Renault Nederland. Een duidelijke poging om mij onder druk te zetten.”

Tijdens een getuigenverhoor ontkende Hegeman onder ede dat hij van de gesprekken wist. “Dit is in tegenspraak met wat andere getuigen verklaard hebben. De rechter heeft daarom expliciet aan Hegeman gevraagd of hij bij zijn woorden bleef. Dat bleef hij en daarmee was de meineed een feit”, aldus Udo.

Udo ziet zijn zaken met vertrouwen tegemoet. “Het Hof heeft vorig jaar al bepaald dat Renault onrechtmatig druk heeft uitgeoefend. Ook heeft de rechter vastgesteld dat de verklaring van Hegeman onwaar is.”

Hegeman wil niet op de zaak reageren.

Eerder al legde Udo beslag op tegoeden van Renault.

Lees een interview met Hans Udo in de komende Automotive die vrijdag verschijnt.

Op de foto: Martin Hegeman.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Ex-Renault-dealer: Hegeman pleegde meineed | Automotive Online

Ex-Renault-dealer: Hegeman pleegde meineed

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Openbaar Ministerie moet nog een besluit nemen of het tot vervolging van Hegeman overgaat.

In mei 2002 vonden onderhandelingen plaats over de verkoop van het dealerschap van Udo aan collega-dealer Kerkhof & Visscher (VKV). “Deze onderhandelingen verliepen moeizaam”, aldus Hans Udo. “De dag voor de laatste poging om tot een akkoord te komen, kreeg ik een opzeggingsbrief binnen van Renault Nederland. Een duidelijke poging om mij onder druk te zetten.”

Tijdens een getuigenverhoor ontkende Hegeman onder ede dat hij van de gesprekken wist. “Dit is in tegenspraak met wat andere getuigen verklaard hebben. De rechter heeft daarom expliciet aan Hegeman gevraagd of hij bij zijn woorden bleef. Dat bleef hij en daarmee was de meineed een feit”, aldus Udo.

Udo ziet zijn zaken met vertrouwen tegemoet. “Het Hof heeft vorig jaar al bepaald dat Renault onrechtmatig druk heeft uitgeoefend. Ook heeft de rechter vastgesteld dat de verklaring van Hegeman onwaar is.”

Hegeman wil niet op de zaak reageren.

Eerder al legde Udo beslag op tegoeden van Renault.

Lees een interview met Hans Udo in de komende Automotive die vrijdag verschijnt.

Op de foto: Martin Hegeman.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.