Tientallen ontslagen bij Rüttchen (Update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gisteravond bereikten de vakbonden en het bedrijf een akkoord over een sociaal plan voor de 29 medewerkers. Daarin zijn afspraken opgenomen over een afvloeiingsregeling en over de begeleiding van boventallige medewerkers naar een andere baan. Naast deze maatregelen zijn ook tijdelijke contracten niet verlengd en wordt er gekeken of oudere medewerkers vervroegd met pensioen kunnen. In totaal wil Rüttchen zo het aantal arbeidsplaatsen met 40 terugbrengen.

"Vanzelfsprekend betreuren wij deze maatregelen, maar de marktsituatie noopt ons tot het nemen van acute maatregelen", aldus directievoorzitter Bas Rüttchen. "Als directie doen we er alles aan om de effecten voor de betrokken medewerkers zoveel mogelijk te beperken."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.