Nedcar wil 200 banen schrappen

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Dan worden er knopen doorgehakt”, aldus een woordvoerder van Nedcar.
Vorig jaar haalde Nedcar veel personeel terug voor de productie van de Mitshubishi Outlander en Colt, maar door de ingezakte autoverkopen kampt de fabriek nu met overcapaciteit, en worden de contracten van deze werknemers niet verlengd. "We begrijpen de problemen bij Nedcar. Maar als er nu veel mensen uit gaan, kom je weer personeel tekort als de productie aantrekt. Dan is het de vraag of deze mensen weer terug willen keren. Er moet dus een structurele oplossing komen", aldus een woordvoerder van FNV Bondgenoten. De vakbond doet daarnaast een beroep op de overheid om de wtv-regeling te verlengen. "Als dat niet gebeurt, staan er nog meer banen op de tocht."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nedcar wil 200 banen schrappen | Automotive Online

Nedcar wil 200 banen schrappen

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Dan worden er knopen doorgehakt”, aldus een woordvoerder van Nedcar.
Vorig jaar haalde Nedcar veel personeel terug voor de productie van de Mitshubishi Outlander en Colt, maar door de ingezakte autoverkopen kampt de fabriek nu met overcapaciteit, en worden de contracten van deze werknemers niet verlengd. "We begrijpen de problemen bij Nedcar. Maar als er nu veel mensen uit gaan, kom je weer personeel tekort als de productie aantrekt. Dan is het de vraag of deze mensen weer terug willen keren. Er moet dus een structurele oplossing komen", aldus een woordvoerder van FNV Bondgenoten. De vakbond doet daarnaast een beroep op de overheid om de wtv-regeling te verlengen. "Als dat niet gebeurt, staan er nog meer banen op de tocht."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.