Kroymans zet in op online verkoop nieuwe auto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Uiterlijk twee weken na hun bestelling hebben mensen de nieuwe auto voor de deur staan”, zegt André van Remmerden, die binnen Kroymans is benoemd tot manager Direct Automotive. De auto’s worden uit voorraad geleverd. “Dat zijn auto’s van dealers – zowel van de Kroymans Retrail Group als van andere dealers die onze merken verkopen – maar ook voorraadauto’s van importeurs. Let wel: het gaat om auto’s zonder kenteken; demo-auto’s, voorloopmodellen en ex-rentals komen pertinent niet in aanmerking. In alle gevallen geldt: inruil is niet mogelijk. Elke dealer in Nederland kan aanhaken zodra is gebleken is dat de lancering goed is gegaan.” Het bedrijf presenteert Directauto.nl als ‘uw online merkdealer’ “Dat zegt het al: de dealer blijft de plaats waar de klant en verkoper contact hebben. De proefrit, facturering en aflevering vindt daarom ook plaats bij de dealer”, verklaart Milco de Vries, COO van Kroymans. “We beginnen dit niet omdat we stiekem buiten de dealers om willen verkopen. We doen dit omdat als we het niet doen, de kans groot is dat we ons door het onafhankelijk kanaal laten aftroeven. Dat is in het verleden te vaak gebeurd. Het begon met banden. ‘Laat ze dat maar hebben’, dachten we. Toen kwamen de uitlaten, het glas, de apk’s. Nu zelfs het onderhoud tijdens de garantieperiode. En inmiddels horen we ook al de eerste geluiden over de verkoop van nieuwe auto’s: denk aan de plannen van Profile die door de markt zingen. We mogen dit niet uit onze handen laten glippen: doen wij het niet, dan gaan zij het doen.” Lees meer over het nieuwe concept van Kroymans in Automotive 23, die donderdag 29 november verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.