Kleine winstdaling Leaseplan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Occasiondochter Carnext groeide fors. (Foto: Leaseplan)

Leaseplan heeft in 2019 een nettowinst gerealiseerd van 403 miljoen euro, een daling van 4,9 procent. De vloot groeide naar 1,87 miljoen voertuigen (2,4%). Dat meldt het bedrijf vanochtend. De jaaromzet steeg met 6 procent tot meer dan 10 miljard euro.

Het bedrijf zag de winst dalen als gevolg van kostenstijgingen. Leaseplan investeerde veel in de IT-structuur maar zag zich dit jaar wel gedwongen daar een kleine honderd miljoen euro op af te schrijven.

Topman Tex Gunning is tevreden over 2019. “En we zijn goed gepositioneerd om te kunnen omgaan met de uitdagingen die op ons af komen.”

Carnext

Ook wordt er nog steeds veel geïnvesteerd in Carnext. Carnext is inmiddels op 45 plaatsen gevestigd, 13 meer dan eind 2018. Leaseplan meldt dat het de occasiondochter als zelfstandige unit binnen het bedrijf gaat positioneren, maar tegelijkertijd andere strategische mogelijkheden (lees: verkoop) onderzoekt. Carnext verkocht in 2019 in totaal 39.600 auto’s, een groei van 50 procent.

De remarketing van voertuigen leverde in 2019 een winst op van 70,5 miljoen euro (-35%). De kosten van het verkopen van voertuigen stegen naar 73 miljoen euro, tegen 15 miljoen een jaar eerder.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Kleine winstdaling Leaseplan | Automotive Online

Kleine winstdaling Leaseplan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Occasiondochter Carnext groeide fors. (Foto: Leaseplan)

Leaseplan heeft in 2019 een nettowinst gerealiseerd van 403 miljoen euro, een daling van 4,9 procent. De vloot groeide naar 1,87 miljoen voertuigen (2,4%). Dat meldt het bedrijf vanochtend. De jaaromzet steeg met 6 procent tot meer dan 10 miljard euro.

Het bedrijf zag de winst dalen als gevolg van kostenstijgingen. Leaseplan investeerde veel in de IT-structuur maar zag zich dit jaar wel gedwongen daar een kleine honderd miljoen euro op af te schrijven.

Topman Tex Gunning is tevreden over 2019. “En we zijn goed gepositioneerd om te kunnen omgaan met de uitdagingen die op ons af komen.”

Carnext

Ook wordt er nog steeds veel geïnvesteerd in Carnext. Carnext is inmiddels op 45 plaatsen gevestigd, 13 meer dan eind 2018. Leaseplan meldt dat het de occasiondochter als zelfstandige unit binnen het bedrijf gaat positioneren, maar tegelijkertijd andere strategische mogelijkheden (lees: verkoop) onderzoekt. Carnext verkocht in 2019 in totaal 39.600 auto’s, een groei van 50 procent.

De remarketing van voertuigen leverde in 2019 een winst op van 70,5 miljoen euro (-35%). De kosten van het verkopen van voertuigen stegen naar 73 miljoen euro, tegen 15 miljoen een jaar eerder.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.