Leaseplan op tandem met International Bike Group

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Erik Henstra (Leaseplan) en Davy Louwers (IBG). (Foto: Creative Venue)

Leasemaatschappij Leaseplan gaat in Nederland samenwerken met International Bike Group (IBG), moederbedrijf van fietsenwinkel.nl (Benelux) en hellorider (Scandinavië), om elektrische leasefietsen aan te bieden aan zakelijke klanten van de leasemaatschappij. IBG neemt de service en het online portal voor zijn rekening waaronder, aflevering, verzekering, onderhoud (250 reparatiepunten), pechhulp en verzorgt ook de fleetmanagement software. De overeenkomst is exclusief. 

Vanaf 1 januari 2020 gaat de bijtellingsregeling ‘fiets van de zaak’, van start. Bij de leasefiets komt een bijtellingspercentage van 7 procent. Beide bedrijven verwachten dat de verkoop van e-bikes door de bijtellingsregeling scherp zal stijgen. Leaseplan zal de e-bike aanbieden via een leaseregeling of in combinatie met een vrij te besteden mobiliteitsbudget, al dan niet gecombineerd met een zakelijke leaseauto. 

IBG-topman Davy Louwers verwacht dat zijn bedrijf, met een aanbod van 20 duizend e-bikes, volgend jaar zo’n 20 procent marktaandeel van de zakelijke e-bike fietsmarkt in handen kan krijgen. Dan zouden er op het portaal nog eens 30 duizend e-bikes extra worden aangeboden.

Friesland Lease was er in 2016 met Leasefiets vroeg bij en won toen de Dave Bebelaar duuzaamheidsaward. Eerder dit jaar besloot Volkswagen Pon Financial Services om ruim vijftig leasefietsen te leveren aan zijn medewerkers.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.