‘Leaseplan zoekt koper voor Carnext’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De Carnext-vestiging in Breukelen (foto: Leaseplan)

Het doorgaans goed ingevoerde FD meldt, op basis van bronnen bij banken en investeerders die anoniem wensen te blijven, dat Leaseplan onderzoekt of Carnext verkocht kan worden. Carnext is het platform waarop Leaseplan ex-leasewagens verkoopt. Leaseplan wil geen commentaar geven op het artikel, vertelt woordvoerder Harmen van der Molen aan Automotive.

Vorig jaar ging de beursgang van Leaseplan op het laatste moment niet door. In de aanloop naar die beursgang voorspelden banken Carnext een gouden toekomst. ING waardeerde Carnext daarbij op 1,9 miljard euro. Volgens de bank zou de winst van Carnext van 14 miljoen in 2017 stijgen naar 178 miljoen euro in 2022.  

Per 1 januari werd de verkoopvestiging in Hengelo van Carnext gesloten en de bestaande vestiging in Zwolle uitgebreid. In Nederland zijn drie Carnext verkooppunten, in heel Europa zijn het er 32.

Het FD schrijft dat Carnext zich als zelfstandig bedrijf volledig op de eigen groei kan richten en dat zou nodig zijn om te voorkomen dat het overvleugeld wordt door een concurrerend platform dat bereid is aanloopverliezen te lijden. Groei zou kunnen komen van auto’s van leasemaatschappijen die nu geen zaken doen met Carnext.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Leaseplan zoekt koper voor Carnext’ | Automotive Online

‘Leaseplan zoekt koper voor Carnext’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De Carnext-vestiging in Breukelen (foto: Leaseplan)

Het doorgaans goed ingevoerde FD meldt, op basis van bronnen bij banken en investeerders die anoniem wensen te blijven, dat Leaseplan onderzoekt of Carnext verkocht kan worden. Carnext is het platform waarop Leaseplan ex-leasewagens verkoopt. Leaseplan wil geen commentaar geven op het artikel, vertelt woordvoerder Harmen van der Molen aan Automotive.

Vorig jaar ging de beursgang van Leaseplan op het laatste moment niet door. In de aanloop naar die beursgang voorspelden banken Carnext een gouden toekomst. ING waardeerde Carnext daarbij op 1,9 miljard euro. Volgens de bank zou de winst van Carnext van 14 miljoen in 2017 stijgen naar 178 miljoen euro in 2022.  

Per 1 januari werd de verkoopvestiging in Hengelo van Carnext gesloten en de bestaande vestiging in Zwolle uitgebreid. In Nederland zijn drie Carnext verkooppunten, in heel Europa zijn het er 32.

Het FD schrijft dat Carnext zich als zelfstandig bedrijf volledig op de eigen groei kan richten en dat zou nodig zijn om te voorkomen dat het overvleugeld wordt door een concurrerend platform dat bereid is aanloopverliezen te lijden. Groei zou kunnen komen van auto’s van leasemaatschappijen die nu geen zaken doen met Carnext.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.