Omkoopschandaal: minister Kamp niet gehoord, wel onderzocht

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

De advocaten van de zes ambtenaren die terechtstaan voor hun aandeel in omkoping bij het leveren van dienstauto’s, verzochten de rechtbank om de voormalige ministers van Defensie Hans Hillen, Henk Kamp en Eimert van Middelkoop te kunnen verhoren als getuigen. Alleen in het geval van Hillen gaat de rechter nu akkoord. “De rechtbank wil eerst kennis nemen van het proces-verbaal van het verhoor van Hillen door de Rijksrecherche”, zo schrijft de rechtbank vandaag.Lees alles over het omkoopschandaal in ons dossier.

 Afgelopen maandag vonden de eerste twee regiezittingen plaats. Toen oordeelde de rechter al dat er tegen Henk Kamp te weinig bewijs was om hem in staat van beschuldiging te stellen in het tenderfraudeschandaal, waarbij ambtenaren zijn omgekocht in ruil voor het leveren van dienstauto’s.

Hoewel Kamp dus niet wordt gehoord in de omkoopzaak, start het ministerie van Defensie wel een onderzoek doen naar de integriteit van de voormalig minister van Defensie, tegenwoordig minister van EZ. Dat meldt de NOS. Dit naar aanleiding van een klacht van een aantal ambtenaren dat ook Kamp giften zou hebben aangenomen van Pon. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van ex-topambtenaar Roel Bekker.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.