Chris Visscher: Ik herken mij totaal niet in de verdenkingen

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Één van de drie beschuldigingen tegen Chris Visscher en zijn compagnon is al ingetrokken. (Foto: Shutterstock)

“We hebben ook informatie dat het tegendeel bewijst. Die gaan we uiteraard inzetten zodat er, als het juist verloopt, geen veroordeling volgt”, vertelt Visscher. Cees Korvinus van Korvinus Van Roy & Zandt Advocaten is de advocaat van Chris Visscher. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat we de beschuldigingen kunnen weerleggen”, stelt hij in een reactie aan Automotive.Lees hier het artikel over de strafeisen die het OM gisteren uitsprak.

Beschuldigingen

Inmiddels heeft het OM één van de drie beschuldigingen aan het adres van de VKV Groep al laten vallen, aldus Korvinus. “Dat is de beschuldiging over de kosten van tenaamstelling en leges die niet gefactureerd zouden zijn. Die kosten spelen namelijk niet bij militaire voertuigen, dus is de beschuldiging ingetrokken”, legt hij uit.Lees alles over de tenderfraude in ons dossier.

De overige twee beschuldigingen zijn volgens de advocaat beperkt en zeer goed te weerleggen door zijn cliënt. “Het OM stelt dat VKV Groep wist dat betalingen van facturen aan leasemaatschappijen niet voor de MIVD waren, maar dat is niet zo. VKV Groep ging er altijd vanuit dat het voor de MIVD was.” Dan is er nog de beschuldiging dat er een lening zou lopen van Jacques H bij VKV Groep omdat de auto nooit is ingeleverd. “Wij betwisten dat”, aldus Korvinus.

Kwetsbaar

“Het is wel duidelijk geworden hoe kwetsbaar je eigenlijk bent in ons rechtssysteem. We hebben in ieder geval genoeg bewijs om de verdenking te weerleggen, ik ben dan ook erg teleurgesteld in het inzicht van de officier van justitie”, sluit Visscher af.

Vandaag worden de pleidooien met de strafeisen van het OM vervolgd. De redactie van Automotive is in de rechtszaal aanwezig om het laatste nieuws te verwerken.

Chris Visscher: Ik herken mij totaal niet in de verdenkingen | Automotive Online

Chris Visscher: Ik herken mij totaal niet in de verdenkingen

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Één van de drie beschuldigingen tegen Chris Visscher en zijn compagnon is al ingetrokken. (Foto: Shutterstock)

“We hebben ook informatie dat het tegendeel bewijst. Die gaan we uiteraard inzetten zodat er, als het juist verloopt, geen veroordeling volgt”, vertelt Visscher. Cees Korvinus van Korvinus Van Roy & Zandt Advocaten is de advocaat van Chris Visscher. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat we de beschuldigingen kunnen weerleggen”, stelt hij in een reactie aan Automotive.Lees hier het artikel over de strafeisen die het OM gisteren uitsprak.

Beschuldigingen

Inmiddels heeft het OM één van de drie beschuldigingen aan het adres van de VKV Groep al laten vallen, aldus Korvinus. “Dat is de beschuldiging over de kosten van tenaamstelling en leges die niet gefactureerd zouden zijn. Die kosten spelen namelijk niet bij militaire voertuigen, dus is de beschuldiging ingetrokken”, legt hij uit.Lees alles over de tenderfraude in ons dossier.

De overige twee beschuldigingen zijn volgens de advocaat beperkt en zeer goed te weerleggen door zijn cliënt. “Het OM stelt dat VKV Groep wist dat betalingen van facturen aan leasemaatschappijen niet voor de MIVD waren, maar dat is niet zo. VKV Groep ging er altijd vanuit dat het voor de MIVD was.” Dan is er nog de beschuldiging dat er een lening zou lopen van Jacques H bij VKV Groep omdat de auto nooit is ingeleverd. “Wij betwisten dat”, aldus Korvinus.

Kwetsbaar

“Het is wel duidelijk geworden hoe kwetsbaar je eigenlijk bent in ons rechtssysteem. We hebben in ieder geval genoeg bewijs om de verdenking te weerleggen, ik ben dan ook erg teleurgesteld in het inzicht van de officier van justitie”, sluit Visscher af.

Vandaag worden de pleidooien met de strafeisen van het OM vervolgd. De redactie van Automotive is in de rechtszaal aanwezig om het laatste nieuws te verwerken.