Automotive 5: dikke voldoende voor de leasemarkt

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

Momenteel vormen private leasecontracten bij de grootste leasemaatschappijen tussen de 2 en 5 procent van de vloot. En dat zal binnen vijf jaar een veel groter deel zijn, denken de ondervraagden. Die zijn het onderling echter behoorlijk oneens over hoe groot dat percentage wordt. 10 procent van hen denkt dat het percentage private lease groeit tot boven de 30, terwijl een vijfde van de respondenten denkt dat het onder de 5 procent blijft. De groei is van veel factoren afhankelijk (zoals de rentestand en de mate waarin geld verdiend is op de eerste auto’s die zijn ingezet).

De enquête is terug te lezen in het overzicht van de elf grootste leasemaatschappijen van Nederland.

Verder in het dossier Fleet&leasing:
• Het effect van de vlaktaks op de leaseregistraties;
• De doe-het-zelfinspectieapp van AVN Group;
• Restwaardeflop: de Peugeot 508
• De introductie van leasemaatchappij FGD

Verder in Automotive 5, die afgelopen vrijdag al in print bij abonnees is verschenen:
• Interview met ALD-directeur Carel Bal;
• De ins&outs van de equipmentbeurs Autopromotec;
• Ruitschade gaat steeds vaker naar carrosserieherstellers;
• Een interview met Laurens van den Acker, designchef bij Renault;
• Onder managers: Han Terneldeli spreekt Mark Toonen van Het Motorhuis;
• Columns van Hans Adriani en Arjen de Jong;
• Nieuwe Post: Lex Boon, Automotive Campus Helmond;
• Familiezaken: interview met de broers Jeroen en Bart Ruinemans;
• Autonieuws: een dikke 8 voor de Ibiza.

Automotive 5-2017 is hier te lezen.

In Automotive Werkplaats:

In het Werkplaats-katern van Automotive 5 vindt u het dossier Equipment & Gereedschap. Hierin behandelen we onder meer de voor- en nadelen van een tweedehands werkplaatsinrichting. Verder auw05 coveraandacht voor digitale profieldieptescanners. Op de Brug staat een Subaru Levorg en ondernemer Mark van Schijndel legt uit waarom zijn monteurs ieder over drie hefbruggen kunnen beschikken.

Lees Automotive Werkplaats 5 hier.

 

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.