Werkgever verliest geschil over gepimpte lease-auto

Steven Don Steven Don
Werkgever verliest geschil over gepimpte leaseauto

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • Roel Hindriks

    Inderdaad groeit het aantal conflicten omtrent de kosten van een overcomplete auto bij tussentijdse beëindiging van het dienstverband. In bijna alle gevallen verliest de werkgever het op door een onjuiste formulering in de autoregeling, of doordat de geclaimde kosten voor afkoop van een leasecontract niet verklaard kunnen worden. De werkgever kan dan wel verwijzen naar een factuur van de leasemaatschappij, maar de werkgever zelf blijft ten opzichte van de ex-werknemer verantwoordelijk voor de juistheid van de claim. Bij nader onderzoek blijkt dan meestal dat de werkgever niet eens heeft nagegaan of de factuur wel juist is. De VZR beschikt sinds enige tijd over een rekenmodule waarmee snel de werkelijke kosten van vroegtijdige gebruiksbeëindiging van de auto bepaald kunnen worden. Voor hun leden is dat heel laagdrempelig en voor anderen ook nog een uitkomst.