Winst Mazda stijgt met 45%: ‘Beste resultaat ooit’

Mazda • In Europa verwacht Mazda in 2025 een verkoopstijging van 2 procent.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
In Europa verkocht Mazda in de eerste helft van het fiscale jaar 67 duizend exemplaren.
(Foto: Mazda)

Mazda verkocht afgelopen 12 maanden wereldwijd ruim 1,2 miljoen auto’s, een toename van 12 procent vergeleken met een jaar eerder. Dat meldt Mazda in een persbericht.

Door de verkoopstijging boekt Mazda naar eigen zeggen ‘het beste resultaat ooit’. De nettowinst van het Japanse merk komt uit op 1,3 miljard euro, een stijging van 45 procent. De omzet steeg afgelopen jaar met 26 procent en bedroeg 30,7 miljard euro.

In Europa verkocht Mazda 180 duizend auto’s, een stijging van 13 procent. In Noord-Amerika groeide de verkopen het meest. Mazda verkocht de afgelopen 12 maanden 514 duizend auto’s (+26%) in Noord-Amerika.

Verwachting

Voor het fiscaal jaar, dat eindigt in maart 2025, zijn de vooruitzichten positief, aldus het Japanse merk. In Europa verwacht Mazda een verkoopstijging van 2 procent. Wereldwijd hoopt Mazda 1,4 miljoen auto’s te verkopen in 2025.

In Nederland nam Knoop Autobedrijven onlangs de Mazda-activiteiten over van Autobedrijf Cluistra in Nieuwegein.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Winst Mazda stijgt met 45%: ‘Beste resultaat ooit’ | Automotive Online

Winst Mazda stijgt met 45%: ‘Beste resultaat ooit’

Mazda • In Europa verwacht Mazda in 2025 een verkoopstijging van 2 procent.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
In Europa verkocht Mazda in de eerste helft van het fiscale jaar 67 duizend exemplaren.
(Foto: Mazda)

Mazda verkocht afgelopen 12 maanden wereldwijd ruim 1,2 miljoen auto’s, een toename van 12 procent vergeleken met een jaar eerder. Dat meldt Mazda in een persbericht.

Door de verkoopstijging boekt Mazda naar eigen zeggen ‘het beste resultaat ooit’. De nettowinst van het Japanse merk komt uit op 1,3 miljard euro, een stijging van 45 procent. De omzet steeg afgelopen jaar met 26 procent en bedroeg 30,7 miljard euro.

In Europa verkocht Mazda 180 duizend auto’s, een stijging van 13 procent. In Noord-Amerika groeide de verkopen het meest. Mazda verkocht de afgelopen 12 maanden 514 duizend auto’s (+26%) in Noord-Amerika.

Verwachting

Voor het fiscaal jaar, dat eindigt in maart 2025, zijn de vooruitzichten positief, aldus het Japanse merk. In Europa verwacht Mazda een verkoopstijging van 2 procent. Wereldwijd hoopt Mazda 1,4 miljoen auto’s te verkopen in 2025.

In Nederland nam Knoop Autobedrijven onlangs de Mazda-activiteiten over van Autobedrijf Cluistra in Nieuwegein.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.