Herstructureringskosten drukken nettowinst Leaseplan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt de leasemaatschappij vandaag. De nettowinst is inclusief eenmalige baten en lasten, zoals de waardeveranderingen van derivaten, de verkoop van onder andere Travelcard (dat 39 miljoen euro opleverde) en de herstructureringskosten. 

Bij de leasemaatschappij, zowel bij Corporation als in Nederland, vond het afgelopen half jaar een grote managementshuffle plaats. Vandaag maakt Leaseplan Corporation bekend dat Danielle Pos is aangesteld als chief compliance and legal officer en Yolanda Paulissen als chief strategic finance and investor relations officer. Eerder werd Tex Gunning al benoemd als nieuwe ceo.

Gunning meldt in een statement dat het bedrijf dit jaar verder wil groeien. “We zijn van een lokaal georiënteerd bedrijf nu veranderd in een volledig geïntegreerd bedrijf met een sterk centraal management. Wij willen gebruik maken van onze schaalgrootte om wereldwijd meer efficiënt en beter te kunnen opereren.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.